Dj F.R.A.N.K. lost collega Dimitri Wouters af voor een volle festivalweide  

Dj F.R.A.N.K. lost collega Dimitri Wouters af voor een volle festivalweide  © Globefest

Globefest zet weide naast E10-plas in vuur en vlam

Schoten -

Globefest, voor het eerst op de nieuwe locatie tussen Jachtwachtersdreef en E10-plas, beleefde een geslaagde comeback met veel ambiance en geen noemenswaardige incidenten.

Jan Auman

Ruim vierduizend liefhebbers van retrodance daagden op om bij ideale weersomstandigheden onder meer dj ’s FRANK, Dimitri Wouters en Ghost aan het werk te horen. De veteranen uit het genre kregen niet zelden de hele weide aan het dansen en springen.

Organisator Jarko Peeters had alles goed voor elkaar. Zo waren er voor het eerst twee podia zodat de muziek nooit stilviel. Dat gebeurde bovendien zonder dat de dj’s elkaar stoorden. Op de goed begaanbare weide leverden voldoende medewerkers en privé-bewakingsdienst KE Security discreet werk. Op het einde zorgde Jarko Peeters met een spectaculaire vuur- en lasershow voor de kers op de taart. Meteen werd het jaarthema Melody of the Earth kracht bijgezet.

Het ging er bij momenten spectaculair aan toe op het podium.

Het ging er bij momenten spectaculair aan toe op het podium. © Globefest

De lokale politie Schoten, die op en rond het terrein met twaalf agenten en tal van camera’s aanwezig was, moest op twee kleine schermutselingen na nooit tussenbeide komen. Dat het voornaamste incident het afvoeren was van een festivalganger na een wespensteek, zegt alles. Zoals aangekondigd stopte de muziek klokvast om middernacht. Ook de uitstroom verliep vlot.

Van de nabijgelegen woonbuurt Zwaan kwamen geen klachten. De helft van de bewoners waren trouwens aanwezig op de festivalweide, waaronder wijkvoorzitter Mike Valcke, Michaela Hauquier uit de Beukendreef en Bianca Van Loock uit de Ruitersdreef. “Zalig zo’n festival dichtbij huis. We zijn te voet gekomen en zijn straks ook zo weer thuis”, genoten de twee buurtbewoners van de sfeer op het drukbezette vip-terras.

Michaela en Bianca, bijna-buren van elkaar en van Globefest, beleefden het dancefestival voor het eerst en genoten. 

Michaela en Bianca, bijna-buren van elkaar en van Globefest, beleefden het dancefestival voor het eerst en genoten.  © JAA

De nieuwe opstelling leidde ook elders niet tot klachten over geluidsoverlast. Toch niet in Schoten. De luidsprekers stonden dan ook naar Sint-Job-in-’t-Goor gericht. Maar daar ontving de politie naar verluidt alleen vrijdag tijdens de soundcheck enkele meldingen, waarna de geluidsinstallatie werd bijgesteld.

 

 © JAA

 

 © JAA

 

 © Globefest

 

 © JAA

 

 © JAA

Organisator Jarko Peeters met Mike Valcke, wijkvoorzitter van de omliggende buurt Zwaan.

Organisator Jarko Peeters met Mike Valcke, wijkvoorzitter van de omliggende buurt Zwaan. © JAA

Ook schepen Walter Brat en gemeenteraadslid Christof Victor genoten van de muziek en de sfeer.

Ook schepen Walter Brat en gemeenteraadslid Christof Victor genoten van de muziek en de sfeer. © JAA

Veel festivalgangers kwamen met de fiets naar de nieuwe festivalweide.

Veel festivalgangers kwamen met de fiets naar de nieuwe festivalweide. © JAA

Vastgoed

Jobs in de regio