©  ISOPIX

Rafael Nadal roept tegenstander tijdens match naar het net, maar verontschuldigt zich: “Ik was fout”

Rafael Nadal heeft zich zaterdagavond vrij eenvoudig van de achtste finales op Wimbledon verzekerd. In drie sets nam de 22-voudig grandslamwinnaar de maat van de Italiaan Lorenzo Sonego, die naar het einde toe op het matje werd geroepen door de Spanjaard. Nadal ergerde zich aan het lawaai dat Sonego maakte en riep de Italiaan tot aan het net. Een actie waar Nadal zich intussen voor verontschuldigd heeft.

Jens Heylen

Nadal was freewheelend op weg naar een klinkende 3-0 in sets, tot de Spanjaard in de derde set bij een 4-4-tussenstand voor het eerst in de partij zijn eigen service moest prijsgeven. Nadal liet het daar niet bij en riep Sonego tot aan het net. De Italiaan zou naar verluidt te duidelijk lawaai gemaakt hebben en daar wilde Nadal hem even op attent maken. Zonder enige toestemming, maar ook zonder enige belemmering van de umpire gingen beide heren met elkaar praten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook toen Nadal de match in zijn voordeel besliste, discussieerden beide tenoren nog over het voorval. Nadal heeft zich er intussen voor verontschuldigd . “Ik was fout. Ik had hem niet naar het net moeten roepen. Daarvoor verontschuldig ik me. Mijn fout”, aldus de Spanjaard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadal wacht in de achtste finale een duel met de Nederlander Botic van de Zandschulp.

Vastgoed

Jobs in de regio