Brecht Vandamme en winnaar Kenneth Vanthuyne (rechts) klaar om de finale strijd aan te gaan.

Brecht Vandamme en winnaar Kenneth Vanthuyne (rechts) klaar om de finale strijd aan te gaan. © rr

Winnaar Antwerp Backyard Ultra loopt 39 rondjes

Schelle -

Kenneth Vanthuyne heeft zich gekroond tot winnaar van de tweede editie van de Antwerp Backyard Ultra, een ultraloop in de natuur en straten van Schelle. Hij maalde 39 loops van 6,706 kilometer of in totaal 261,528 kilometer af.

In het concept van de ultraloop hebben de deelnemers een uur de tijd om een rondje van exact 6,706 kilometer af te leggen. Dat herhaalt zich tot dat de loper niet meer op tijd aan de start staat om een nieuw rondje te beginnen. De race stopt dan voor de loper. Een ware afvalrace en uitputtingsslag dus.

Voor de tweede editie in Schelle had zich een zeventigtal deelnemers ingeschreven. Op het einde, na bijna veertig uur lopen, werd het een strijd tussen Brecht Vandamme en Kenneth Vanthuyne. Na 38 rondes moest eerstgenoemde de duimen leggen. Vanthuyne liep zijn 39ste loop nog netjes binnen het uur uit en kroonde zich zo tot winnaar. Hij zette daarmee het parcoursrecord van de eerste editie van 31 rondjes ook scherper. De winnaar mag met Team Belgium in oktober naar het WK.

(bar)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio