Sfeer op de Grote Markt. 

Sfeer op de Grote Markt. © Bart Roggeman

Boom bouwt met Rupelrock feestje op Grote Markt

Boom -

Boom heeft de zomervakantie ingezet met de allereerste editie van het gratis festival Rupelrock, in een organisatie van het lokaal bestuur. Met optredens van onder meer de Rupelsoldaten, Jebroer en Mama’s Jasje werd op de Grote Markt een feestje gebouwd.

Loes Van den Heuvel, die haar roots in Boom heeft, had de eer om het nieuwe festival te openen. Samen met de ‘Eenzaam zonder jou’ band warmde ze het publiek op met Nederlandstalige hits. Voor de volgende, eveneens uit de regionale klei geboren, band de Rupelsoldaten, was de Grote Markt al goed gevuld. Met hun Vlaamse-Rupelse lyrics en reggae-beats zorgden ze al meteen voor een feestje.

Voor de Rupelsoldaten was al behoorlijk wat volk naar de Grote Markt afgezakt.

Voor de Rupelsoldaten was al behoorlijk wat volk naar de Grote Markt afgezakt. © bar

Jebroer ging op dat elan door en party-rock-coverband The Juliets deed daar nog een scheutje bij. Mama’s Jasje en ABBA covergroep Abborn zorgden voor een vervolg en afsluiten deed Radio Botanique. Ook in de centrumstraten weerklonk overdag op een vijftal plaatsen muziek met een jazz-bandje, een dj,... zodat het ook een muzikale start van de solden werd. Op de Heldenplaats gaven vier Boomse fanfares en harmonieën een optreden.

Mooi weer, een mooie opkomst en sfeer: het opzet van het lokaal bestuur om beleving in het handelscentrum te brengen en de inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden, lijkt alvast geslaagd. Bedoeling is dan ook dat Rupelrock een blijver wordt.

(bar)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio