©  REUTERS

Nederlandse luchthaven Schiphol vraagt reizigers om maandag met de trein te komen

De Nederlandse luchthaven Schiphol raadt reizigers, die maandag een vlucht moeten nemen, aan om indien mogelijk met de trein te komen. “Vanwege een mogelijke protestactie door boeren kan het maandag 4 juli op de Nederlandse wegen drukker zijn dan normaal”, zegt de luchthaven.

Bron: De Telegraaf

Wat de precieze impact van de acties is, is niet duidelijk. “We hebben nauw contact met de Koninklijke Marechaussee en gemeente Haarlemmermeer over wat dit voor Schiphol betekent”, zegt de luchthaven in een verklaring op de eigen website.

“Vlieg je maandag 4 juli van of naar Schiphol? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Check de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij. We adviseren je om zo veel mogelijk met de trein naar Schiphol te reizen”, luidt het advies.

KLM

Ook Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM raadt af om met de auto naar Schiphol te komen maandag: “Maak indien mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.” Volgens de maatschappij kunnen de protesten mogelijk ook de vluchtschema’s beïnvloeden.

Vastgoed

Jobs in de regio