Rosetta Van de Voorde, Willy De Wachter, Bieke Baeten, Jan Bertels en Asma Kareme van Vooruit Herentals willen dat de overheid optreedt om woningen betaalbaar te houden. 

Rosetta Van de Voorde, Willy De Wachter, Bieke Baeten, Jan Bertels en Asma Kareme van Vooruit Herentals willen dat de overheid optreedt om woningen betaalbaar te houden. © Hans Otten

Vooruit klaagt dure woningprijzen aan

Herentals -

Met een standje op het Herentalse zondagsmarktje klaagde de lokale afdeling van Vooruit de onbetaalbare woningprijzen aan, voor wie een huis wil kopen of huren. “Geef voorrang aan startende kopers.”

Te huur? Te duur! Of: te koop? Geen hoop! Met deze slogans voerde een delegatie van Vooruit Herentals zondagochtend actie op de zondagse markt. Wie op zoek is naar een huis of appartement schrikt van de hoge prijzen. “We zien dat onze woningmarkt steeds vaker investeerders aantrekt die meerdere woningen opkopen. Dit terwijl starters geen eerste woning meer kunnen kopen”, zegt raadslid Asma Kareme van Vooruit Herentals. “De gemiddelde koopprijs in Herentals is momenteel 292.454 euro. Vlaamse huizen zijn in drie jaar tijd 50.000 euro duurder geworden.”

De partij pleit ervoor dat de overheid corrigerend optreedt om wonen betaalbaar te houden. “Die ongelijkheid pakken we aan door investeerders uit de markt te houden in die buurten waar er een schaarste is aan betaalbare woningen. Zo geven we starters een eerlijke kans op een betaalbare eigen woning. Investeerders kunnen dan enkel nog kopen in deze buurten als ze bereid zijn te verhuren aan verlaagd tarief. We willen verder meer betaalbare sociale woningen, een tijdelijke bevriezing van de huurindexering en een rem op de huurprijzen.” (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio