Mobieler dankzij meerijfiets van Bedankt Jaro. 

Mobieler dankzij meerijfiets van Bedankt Jaro. © koen fasseur

“Bedankt Jaro” schenkt meerijfiets aan De Kade

Kalmthout -

Ter ere van de te vroeg overleden supervrijwilliger Jaro De Bruyne zorgde de organisatie Bedankt Jaro voor een G-sportdag. De opbrengst van 11.000 euro gaat naar De Kade.

Vertegenwoordigers van Bedankt Jaro en familie van Jaro De Bruyne overhandigden zopas een meerijfiets aan de bewoners en medewerkers van De Kade in de Missiehuislei. In De Kade kunnen volwassenen met een meervoudige beperking terecht voor zowel dagactiviteit als wonen.

Ter ere van de overleden supervrijwilliger werd op 14 mei een groot dankfeest georganiseerd. Het werd een druk bijgewoond sport- en muziekevenement, met een wielerwedstrijd, voetbal voor G-sporters en optredens van Harmonie Bos & Hei, Casserole Fermer, Bart Kaëll en The Eggs.

De opbrengsten van het evenement worden nu besteed aan de speciale meerijfiets, gedoopt als ‘Jaro-mobiel’. Er werd een bedrag van € 11.000 overgemaakt aan Heder, de koepelorganisatie van De Kade. € 3.000 daarvan waren giften en € 8.000 werd geschonken vanuit de organisatie Bedankt Jaro.

Memorial Jaro De Bruyne

Het evenement krijgt een jaarlijks vervolg met een nieuwe Kalmthoutse G-sport dag, onder de titel ‘Memorial Jaro De Bruyne’. Op en rond de terreinen van voetbalclub Heibos staan in mei 2023 opnieuw sporters met een beperking centraal met wielrennen, voetbal en tal van andere G-sporten. (evdw)

Vastgoed

Jobs in de regio