©  AFP

 ©  BELGA

 ©  AFP

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Wout weer tweede! Ditmaal is Dylan Groenewegen sneller dan Van Aert in de massasprint

Weer net niet voor Wout van Aert in de Tour de France! Ook in de derde etappe grijpt hij net naast de dagzege. Net als gisteren werd hij door een Nederlander afgetroefd in de massasprint. Ditmaal was Dylan Groenewegen de snelste. Het verschil bedroeg maar enkele millimeters. Door zijn tweede plaats zit Van Aert wel steviger in zijn gele en groene trui.

Guy Van Den Langenbergh

Gele trui: Wout van Aert

Groene trui: Wout van Aert

Bollentrui: Magnus Cort

Witte trui: Tadej Pogacar

Hoe kwam de zege tot stand?

Vrij simpel! De drager van de bollentrui, Magnus Cort Nielsen, demarreerde in de openingskilometer en kreeg, tot zijn eigen verbazing, geen gezelschap. De stugge Deen deed het dan maar op zijn eentje en nam de drie beklimmingen voor zijn rekening. Zes hellingen van vierde categorie, zes keer Magnus Cort Nielsen als primus. Van een triomf gespreken. Het peloton gaf de renner van EF Education - EasyPost voldoende ruimte maar hield hem altijd binnen schot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De verhoopte wind was opnieuw niet van de partij zodat het peloton er vooral een snipperdag van maakte. Maar daar leek niemand een punt van te maken: het publiek genoot, de renners kregen een veilige doorgang, Magnus Cort stal de show… Oh ja, er was ook nog een tussenspurt gewonnen door Magnus Cort voor… Wout van Aert en Fabio Jakobsen. Met nog vijftig kilometer te gaan liet de ervaren Deen zich inlopen en was het aan de ploegen van de spurters. Beetje bij beetje werd het tempo opgedreven en nam de nervositeit toe. De spurtersploegen namen de regie in handen, een valpartij in de aanzet naar de finale zorgde voor onrust in het peloton.

Het uiteindelijke verdict heb je hierboven reeds gelezen en kan je in onderstaande tweet bekijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat deden de favorieten?

Uit de problemen blijven. Veel meer kunnen we niet bedenken om de etappe van vandaag samen te vatten. En ze slaagden wonderwel in hun opzet, tot er op tien kilometer van de finish toch werd gevallen. Een aantal potentiële klassementsrenners mistte de slag, de echte toppers zaten vooraan.

Wat deden de Belgen?

Mogen we hier een bloemetje gooien naar Philippe Gilbert? Ouderdomsdeken, ex-wereldkampioen, voormalig ritwinnaar en gele trui in de Tour, winnaar van vele klassiekers maar op 40-jarige niet te beroerd om zich aan de kop van het peloton te zetten in dienst van zijn spurter Caleb Ewan. We zien het weinig kampioenen doen in de nadagen van hun carrière.

Na de sprint kreeg Van Aert nog verwijten naar het hoofd geslingerd door Peter Sagan. De drievoudige wereldkampioen op de weg was niet te spreken over de sprintlijn van de drievoudige wereldkampioen in het veld.

 ©  AP

Verder nog iets dat u moet weten?

Dat er weer onwaarschijnlijk veel publiek langs de kant van de weg stond. Kasper Asgreen, ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen, passeerde door zijn woonplaats Kolding en zelfs bij de doorgaans rustige Deen vielen er zekere vibraties waar te nemen. Denemarken heeft zich van zijn mooiste kant laten zien, de regen in Kopenhagen is hen bij deze al vergeven. De meest noordelijke start ooit was met zekerheid één van de warmste Grand Départs ooit.

Rituitslag:

1. Dylan Groenewegen

2. Wout van Aert

3. Jasper Philipsen

4. Peter Sagan

5. Fabio Jakobsen

6. Christophe Laporte

7. Alberto Dainese

8. Hugo Hofstetter

9. Caleb Ewan

10. Danny van Poppel

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Wegwielrennen