Door de klap liep de auto aanzienlijke schade op, ook de airbags gingen af. 

Door de klap liep de auto aanzienlijke schade op, ook de airbags gingen af. © BFM

Bestuurster botst op verhoogde rotonde, auto belandt op zijkant

Hingene, Bornem -

In de nacht van zaterdag op zondag is een vrouw met haar auto in de Cesar Van Kerckhovenstraat in Hingene (Bornem) op een verhoogde rotonde gebotst. Het voertuig belandde op zijn zijkant. De bestuurster werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto kwam van de N16 en reed in de richting van het dorpscentrum van Hingene, maar in de Cesar Van Kerckhovenstraat liep het mis. Daar reed de bestuurster rechtdoor en botste ze met haar wagen op een verhoogde rotonde. Door de klap belandde het voertuig op zijn linkerzijkant.

De passagier geraakte op eigen kracht uit de auto. Ook de bestuurster probeerde uit de wagen te kruipen, maar dat was nog niet gelukt toen de brandweer arriveerde. De hulpdiensten konden de vrouw snel ontzetten. “We hebben het voertuig gestabiliseerd, zodat het niet kon omvallen. Daarna hebben we de dame uit haar wagen geholpen”, zegt Jeroen Van Ackerbroeck, kapitein van de brandweerzone Rivierenland.

Er kwam ook een ambulance ter plaatse en even later arriveerde een mug. Daarna is het slachtoffer voor controle overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem. svh, tdk

De wagen kwam tegen een verhoogde borduur terecht en moest worden getakeld. 

De wagen kwam tegen een verhoogde borduur terecht en moest worden getakeld. © BFM 

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio