Robin Baetens (links achteraan) en enkele andere Hulstse Pallieters aan de weide waarop de feesttent komt. 

Robin Baetens (links achteraan) en enkele andere Hulstse Pallieters aan de weide waarop de feesttent komt. © Chris Van Rompaey

Hulstse Pallieters openen Lierse wijkfeesten met Bouwverloffuif en ballonvaarten

Lier -

De zomervakantie staat in Lier altijd garant voor enkele wijkfeesten die feestvarkens vanuit de wijde omgeving aantrekken. De reeks begint op vrijdag 8 juli met de 24ste editie van de Pallieterfeesten.

Chris Van Rompaey

“We starten er dit jaar een weekend vroeger mee dan normaal”, zegt Robin Baetens, voorzitter van de Hulstse Pallieters. “En omdat op vrijdag 8 juli het bouwverlof ingaat, beginnen we onze wijkfeesten met de Bouwverloffuif. We hopen dat heel veel aannemers en werknemers naar hier komen om de riem eraf te gooien. De fuif begint om 20u en Dj Pitin zorgt voor de muziek. Pitin is trouwens de dj-naam van Wim Vermetten uit Boechout, de leadzanger van coverband Plug It In.”

“Op zaterdag 9 juli nodigen we iedereen vanaf 17.30u uit voor een ‘Hapke & een Klapke’. Deze buurtbarbecue met keuze uit vis, vlees en veggie organiseren we voor de eerste keer. Via het bestelformulier online zie je meteen hoeveel je moet betalen. Met een volle maag schakelen we dan om 20u over op onze Vinylavond. Dj Krakend Pinneke brengt dus zijn vinylplaten mee.”

Ballonvaarten

De Pallieterfeesten eindigen op zondag 10 juli met een familiedag vanaf 13.30u. Op de affiche onder meer het Liers kampioenschap kubb, springkastelen, kinderanimatie en een kaartprijskamp. “Nieuw zijn de ballonvaarten door More Than Events Ballooning, het luchtballonbedrijf van Brasschatenaar Marc Kegels. Wie mee wil varen, moet vooraf inschrijven en betaalt hiervoor 165 euro. Je hangt dan ongeveer een uur in de lucht. We sluiten nadien af met de tweede editie van de Tiroler Après-ski Party met Dj Strixke. Die begint er om 19u aan”, aldus Baetens.

Alle activiteiten vinden plaats in een feesttent ter hoogte van de Hulststraat 74 in Lier. (cvr)

www.hulstsepallieters.be

Vastgoed

Jobs in de regio