©  AP

“Ben je dom?”: Nick Kyrgios krijgt het wéér aan de stok met umpire op Wimbledon… nadat tegenstander bal in publiek mept

Nick Kyrgios is opnieuw in de clinch gegaan met een scheidsrechter op Wimbledon. De Australiër - die in zijn openingsmatch eerder deze week al voor heibel zorgde - weigerde een tijdlang verder te spelen nadat zijn opponent in de derde ronde, Stefanos Tsitsipas, een bal in het publiek sloeg. Kyrgios eiste de diskwalificatie van zijn Griekse tegenstander, maar ving bot bij de umpire.

Sam Varewyck

    Het incident deed zich voor bij de start van de derde set (1-1-tussenstand). Tsitsipas sloeg de bal met een backhand in het publiek, waarbij mogelijk een toeschouwer geraakt zou zijn. Kyrgios reageerde als door een wesp gestoken en ging meteen verhaal halen bij de umpire.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    “Dat is toch een diskwalificatie? Hij sloeg net een bal het f**ing publiek in. Ben je dom? Je kan dus een bal in het publiek slaan en iemand raken zonder gediskwalificeerd te worden? Ben je dom?”, foeterde de Australiër, die ook verwees naar een vergelijkbaar incident op de US Open in 2020 met Novak Djokovic. Die werd toen wél gediskwalificeerd.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Kyrgios was nadien nog niet klaar. “Je bent een schande, je past de regels maar aan wanneer je wil. Haal er alle toezichthouders bij”, eiste de Australiër, waarna hij weigerde verder te spelen. Uiteindelijk ging de wedstrijd wel verder. In de eerste set had Kyrgios ook al zijn beklag gedaan over een van de lijnrechters toen die een verkeerde call maakte in het nadeel van de Australiër.

    Vastgoed

    Jobs in de regio