Ann Deprez en Marco Gerrits bij hun rijkswacht Minerva uit 1952. 

Ann Deprez en Marco Gerrits bij hun rijkswacht Minerva uit 1952. ©  kristin matthyssen

Oldtimers ontmoeten oldtimers op parking van woonzorgcentrum Pniël

Pulderbos -

Op de parking van woonzorgcentrum Pniël vond zaterdag een oldtimermeeting plaats, speciaal voor de bewoners. Zo konden ze voertuigen uit hun eigen jonge jaren spotten. Ze mochten ook hun favoriete oldtimer kiezen. De eigenaar kreeg van het woonzorgcentrum dan een emmer en wat poetsmateriaal om zijn parel verder te koesteren.

Kristin Matthyssen

Voor de coronacrisis verzamelden ook al een paar keer oldtimers bij woonzorgcentrum Pniël, wat altijd veel succes had bij de bewoners. Voor hen was het altijd een nostalgische beleving. Maar omdat het nu door corona al even stil had gelegen, kon de medewerkende oldtimerclub maar drie oldtimers ter plekke krijgen. Geen nood, één oproep op Facebook van Pniël volstond om meteen een stoet oldtimers in Pulderbos te krijgen. Elke wagen kreeg een nummer en de bewoners konden zo hun favoriet kiezen.

Ann Deprez en Marco Gerrits waren met hun blauwe Minerva uit 1952 vanuit Gierle gekomen. “Da’s van de gendarmerie!”, merkte een bewoonster meteen op. Zelfs de sirene en het blauwe zwaailicht marcheren nog.

Ann en Marco met hun Minerva. 

Ann en Marco met hun Minerva. ©  kma

Matti (2,5) mocht ook in de Minerva achter het stuur zitten. 

Matti (2,5) mocht ook in de Minerva achter het stuur zitten. ©  kma

Peggy Kouwenbergh uit Wuustwezel had succes met haar Volkswagen Kever uit 1968. “Ik was eigenlijk op zoek naar een Kever van mijn geboortejaar 1972. Maar toen kruiste deze bordeaux Kever mijn pad en was ik meteen verliefd”, zegt Peggy, die zelf een bijpassende rockabillyjurk droeg.

Peggy met haar Volkswagen Kever, die vier jaar ouder is dan haar. 

Peggy met haar Volkswagen Kever, die vier jaar ouder is dan haar. ©  kma

Iedereen wou wel eens onder de motorkap van Marc Huys’ Jaguar piepen. 

Iedereen wou wel eens onder de motorkap van Marc Huys’ Jaguar piepen. 

De Jaguar XK 120 type Le Mans uit 1949 van Marc Huys uit Rijkevorsel was heel populair bij de oudjes. “Hij is helemaal uit aluminium, omdat er na de oorlog een tekort aan ijzer was. Intussen zijn die aluminium types duurder dan de andere, maar toen was het dus uit noodzaak. De uitvoering is birdgrey, de originele kleur”, toont Marc. “Spijtig genoeg zijn er wel veel doden gevallen met deze wagen, niet alleen omdat hij zo hard reed maar ook door de rechte stuurstang die zich bij een aanrijding recht in de borst boorde.”

Interessant! 

Interessant! ©  kma

De oudste oldtimer was een Citroën uit 1928. Marie-Josée Mariën (85), bewoonster in Pniël, vond de Volvo 1800 uit 1973 van Filip De Feyter en Ann Timmermans uit Aartselaar heel mooi. Het is dezelfde als waarin Roger Moore in The Saint reed. Wat de eerste wagen van Marie-Josée was? “Ik denk een Simca 1000”, zeggen haar kinderen, maar een Simca was er niet.

Marie-Josée vond deze Volvo wel mooi. 

Marie-Josée vond deze Volvo wel mooi. ©  kma

Veel interesse. 

Veel interesse. ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

Deze Mercedes was volgens kenners zeer knap gerestaureerd. 

Deze Mercedes was volgens kenners zeer knap gerestaureerd. ©  kma

De oudste, een Citroën uit 1928. 

De oudste, een Citroën uit 1928. ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio