Siebe met zijn oorkonde. 

Siebe met zijn oorkonde. © Marc Peeters

Sportieve opvolging voor volgende jaren staat klaar

Grobbendonk -

Het gemeentebestuur van Grobbendonk heeft enkele inwoners gehuldigd die op sportief of cultureel vlak van zich hebben laten horen. Er verscheen vooral heel wat jong volk op het podium en voor de microfoon van Jos Willems. Zo is Siebe Eyckmans wellicht de jongste duivenmelker van het land.

Samen met zijn opa is Siebe verknocht aan het duivenspel en hij won al een paar mooie prijzen. Jinthe Peenen en Nora Thys hebben dan weer, elk in hun specialiteit, hun sporen verdiend in atletiek, veldlopen en triatlon.

Nora en Jinthe.

Nora en Jinthe. © Marc Peeters

Ook Wout Ghielens voelt zich in zijn sas als sporten moeten gecombineerd worden. De jongeman was onder meer goed voor een zilveren medaille op het wereldkampioenschap duatlon voor junioren. Benjamin Leysen is pas 8, maar en heeft al nationale titels in het BMX’en op zak. De jonge wielrijder wil daar nog titels aan toevoegen.

Benjamin Leysen.

Benjamin Leysen. © Marc Peeters

Wout Ghielens.

Wout Ghielens. © Marc Peeters

De U8 voetballertjes van KFC Exelcsior Bouwel hebben vorig seizoen gewoon alle wedstrijden gewonnen die ze hebben betwist. De toekomst ziet er rooskleurig uit in Bouwel.

De U8 van Bouwel.

De U8 van Bouwel. © Marc Peeters

De G ploeg van Grobbendonk is kampioen geworden in het G kampioenschap voetbal Vlaanderen niveau 4 en zijn dit seizoen daarmee ook gepromoveerd naar niveau 3. Vriendschap primeert in de G-ploeg.

De G-ploeg van Grobbendonk

De G-ploeg van Grobbendonk © Marc Peeters

Willy Smolders

Willy Smolders © Marc Peeters

Als laureaat cultuur kwam Willy Smolders uit de bus. Willy is de man die de bronzen beelden heeft gemaakt van Rik Van Looy en Herman Vanspringel die je in het dorpscentrum van Grobbendonk kan komen bekijken. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio