Thomas Van Den Keybus opende de score tegen Maccabi Tel Aviv. Archiefbeeld tegen AA Gent 

Thomas Van Den Keybus opende de score tegen Maccabi Tel Aviv. Archiefbeeld tegen AA Gent ©  BELGA

Vierde overwinning voor Westerlo in de oefencampagne: Kemphanen winnen met 2-1 van Maccabi Tel Aviv

Westerlo opteerde een dag voor de start van de stage in het Nederlandse Papendal voor twee oefenwedstrijden. Jonas De Roeck bracht, in vergelijking met het oefenduel tegen eerstenationaler Patro Eisden Maasmechelen in de vroege namiddag, elf andere spelers aan de aftrap tegen Maccabi Tel Aviv. Rubin Seigers, geblesseerd aan de adductoren, en Sinan Bolat (rust) volgden de wedstrijd vanuit de tribune.

bdh

Maccabi, vorig seizoen derde in de Israëlische eerste klasse en in volle voorbereiding voor de tweede voorronde van de Conference League, nam de beste start. Het vizier van Perica en Almog stond niet op scherp en in de tiende minuut liet Van Koen Langendonck zich niet verschalken bij een poging van Guigon. Op het halfuur voorkwam doelman Peretz een own goal van de bezoekers. Tegen de verschroeiende uithaal in de linkerhoek van Thomas Van Den Keybus - vanop ruim twintig meter - had de Israëlische goalie geen verhaal. Van Langendonck reageerde opnieuw attent op een poging van Guigon. Igor Vetokele devieerde een voorzet van Edisson Jordanov te zacht in de handen van Peretz.

In de tweede helft verdubbelde Kyan Vaesen op aangeven van maatje Dierckx van dichtbij de score. Op een schot van Jovanovic had Van Langendonck een knappe reactie in huis. Na een trekfout van Pietro Perdichizzi ging de bal op de stap. Niddam stuurde Van Langendonck naar de verkeerde hoek. Van den Keybus waagde opnieuw met een knap schot zijn kans. Peretz bracht redding. Westerlo boekte zijn vierde zege in de oefencampagne.

WESTERLO: Van Langendonck, Jordanov (83’ Saka), N’Diaye (76’ Chikhi), Perdichizzi, De Cuyper, Dierckx (68’ Daci), Güçtekin (76’ Paulet), Keita, Van den Keybus, Vaesen, Vetokele (68’ Gouré).

DOELPUNTEN: 34’ Van den Keybus 1-0, 64’ Vaesen 2-0, 83’ Niddam 2-1 (strafschop).

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio