Een trainingsbeeld van SK Beveren tijdens de voorbereiding ©  EWT

SK Beveren neemt de maat van Rupel Boom: 1-5

SK Beveren heeft zijn tweede oefenmatch gewonnen tegen Rupel Boom (Eerste Nationale): 1-5. Nieuwkomer Fall stond 45 minuten tussen de lijnen. Met Oscar Linner stond er een tester tussen de palen bij geel-blauw.

Wim Houttequiet

In de tweede oefenmatch van SK Beveren kwamen Hoggas, Bertone, Vukotic, Gabriël en Schoonbaert niet in actie. In doel stond tester Oscar Linner, een 25-jarige doelman die vorig seizoen verhuurd werd aan Arminia Bielenfeld, een hele match tussen de palen. Daniel Maderner opende na tien minuten de score. De Oostenrijkse spits werkte de bal in twee tijden voorbij de doelman. Een vijftal minuten later verdubbelde Edmundsson de voorsprong met een knal van buiten de zestien. Rupel Boom lukte de aansluitingstreffer nadat Mertens de bal te kort teruglegde met de borst.

Barry scoort opnieuw tweemaal

Na rust werd de doorgebroken Barry al snel neergetrokken. Rupel Boom moest zo nog een helft met een mannetje minder verder. Beveren dicteerde de wet en dreigde af en toe. Toch was het wachten tot Okumu zijn duivels ontbond en werd neergehaald in de zestien. De jongeling zette zich zelf achter de bal en trapte rustig binnen. Tester Barry zette de 1-5 op het bord. Eerst trof hij raak nadat hij zich goed vrijmaakte in de zestien. In het slot haalde hij verrassend uit vanop afstand.

Rupel Boom – SK Beveren: 1-5

Doelpunten: 10’ Maderner, 17’ Edmundsson, 72’ Okumu, 85’ Barry, 90’ Barry

Waasland-Beveren (1e helft): Linner, Mertens, Wuytens, Belhadj, Tshimanga, Verstraete, De Geyndt, Edmundsson, Reyners, Maderner, Ribeiro Costa

Waasland-Beveren (2de helft): Linner, Jacobsen, Belhadj (60’ Van Camp), Van Osselaer, Davis, Fall, De Geyndt, Boufath, Anicet, Barry, Okumu

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio