De bewoners van ’t Zwart Goor werden met de tractor naar Het Vaneleke gebracht. 

De bewoners van ’t Zwart Goor werden met de tractor naar Het Vaneleke gebracht. © RR

Groene Kring trakteert bewoners Zwart Goor met de tractor op ijsje

Merksplas -

De tweejaarlijkse tractorenrondrit voor personen met een beperking van Groene Kring Turnhout en Hoogstraten ging dit jaar naar schapenboerderij Het Vaneleke. “De bewoners van ’t Zwart Goor hebben de dag van hun leven beleefd.”

Het stikstofakkoord zorgt ervoor dat we tegenwoordig vooral veel protesterende boeren in de media zien opduiken. Maar het mag gerust ook nog eens hartverwarmend zijn. De Turnhoutse en Hoogstraatse afdeling van de Groene Kring, de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector, organiseert elke twee jaar een tractorenrondrit voor personen met een beperking. Deze keer mochten de bewoners van dienstverleningscentrum ’t Zwart Goor in Merksplas mee.

Van ’t Zwart Goor trok de tractorencolonne naar de schapenboerderij en ijsmakerij Het Vaneleke. “Geen koeien, varkens of kippen, deze keer maakten we kennis met een minder bekende tak van onze landbouw”, zegt Dorien Blockx, kernlid van Groene Kring Turnhout. “Bij Het Vaneleke konden we genieten van een rondleiding en een ijsje. Een unieke ervaring voor onze deelnemers maar ook voor onze jonge landbouwers zelf. Het was geweldig, we hadden goed weer en onze passagiers hebben de dag van hun leven gehad.”

Bij schapenboerderij Het Vaneleke werd iedereen getrakteerd op een rondleiding en een ijsje.

Bij schapenboerderij Het Vaneleke werd iedereen getrakteerd op een rondleiding en een ijsje. © RR

www.groenekring.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio