De gemachtigde opzichters verzamelden voor een ontbijt in cc Blommaert. 

De gemachtigde opzichters verzamelden voor een ontbijt in cc Blommaert. © rr

Ontbijt als dank voor inzet van gemachtigde opzichters tijdens voorbije schooljaar

Wuustwezel -

Het lokaal bestuur dankte de gemachtigde opzichters voor hun medewerking tijdens het voorbije schooljaar. Ze verzamelden met een ontbijt om de werking te evalueren.

Wuustwezel telt een veertigtal gemachtigde opzichters. Zij helpen de leerlingen bij het oversteken op de gevaarlijke punten van de schoolroutes. “De contacten tussen de opzichters verlopen tijdens het jaar via whatsapp groepjes”, weet schepen van Mobiliteit Rit Luyckx (CD&V). Het is dan ook goed dat we eens kunnen bijpraten. We mogen fier zijn op onze groep gemachtigde opzichters. Ze staan alle dagen in weer en in wind. We willen ook dat onze zebrapaden goed bemand zijn. Dat blijkt ook uit de berichtjes die ik zie verschijnen in de verschillende whatsapp groepjes. Als iemand in zo’n groepje vervanging zoekt, volgt er vrijwel onmiddellijk een reactie van ’ik zal wel overnemen’. Dat maakt ons systeem sluitend en zo kunnen de ouders er ook op rekenen dat er effectief altijd iemand staat om over te steken.”

Afscheid

Het team wijzigt voortdurend. “Gelukkig komen er steeds nieuwe mensen bij. Af en toe stopt er iemand na een lange tijd van inzet. Dit keer is de beurt aan Mai Raats. De kinderen van de school hebben al afscheid genomen. Wij willen toch nog eens stilstaan bij haar jarenlang engagement. 20 jaren dat verdient toch een applaus.” Mai werd in de bloemetjes gezet en kreeg snoepjes. Luyckx dankte ook de politie van zone Grens. Op korte tijd organiseren zij bijkomende opleiding en houden regelmatig een oogje in het zeil. Nieuwe kandidaten zijn steeds welkom, ook al is het maar voor 1 dag per week. (vw)

Vastgoed

Jobs in de regio