Ferme NeElke in Halle-Zoersel. 

Ferme NeElke in Halle-Zoersel. ©  mia uydens

Groene logeeradresjes beloond met ecolabel Green Key voor inspanningen voor milieu

Zoersel, Malle, Ranst -

Elf toeristische logies uit de Kempen, Scheldeland en de stad Antwerpen ontvingen zopas het Green Key Label, het internationaal ecolabel voor toerisme en vrijetijdsbesteding. Wie op zoek is naar een duurzaam vakantieadres kan ook in onze regio terecht.

In totaal telt de provincie Antwerpen nu al 43 toeristische logies met een Green Key. Toerisme Provincie Antwerpen adviseert en subsidieert ondernemers bij het traject richting Green Key.

Om het half jaar reikt GoodPlanet Belgium het label uit aan logies en attracties die zich inzetten voor een duurzamer toerisme. Hun investeringen variëren van led-verlichting over laadpalen voor elektrische auto’s tot warmtepompen. Soms vertaalt het engagement zich ook in extra service, zoals een plantaardig ontbijt of fietsverhuur.

Ferme NeElke in Halle-Zoersel. 

Ferme NeElke in Halle-Zoersel. ©  mia uydens

Vakantiewoningen Ferme NeElke (Zoersel) en Sille (Malle) vielen in de prijzen. Zo beland je bij Ferme NeElke in een groen paradijs, met een zwemvijver, buitendouches en streekeigen dieren. Ook hotel Hof Zevenbergen (Ranst) is erkend als Green Key-locatie.

Ferme NeElke. 

Ferme NeElke. ©  mia uydens

Hof Zevenbergen in Ranst. 

Hof Zevenbergen in Ranst. ©  Joren De Weerdt

www.green-key.be

 kma

Vastgoed

Jobs in de regio