©  RR

Golfster Manon De Roey grijpt net naast finaleronden in German Masters

Met een tweede ronde van 73 slagen is Manon De Roey er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finaleronden in de German Masters (Ladies European Tour/300.000 euro), die doorgaat op de Sedddiner See-golfbaan in het Duitse Michendorf.

Jeroen De PauwBron: BELGA

De 30-jarige Antwerpse, nummer vier op de Ladies European-ranglijst, had na haar eerste ronde van 74 slagen op dag twee 73 slagen nodig. De Roey, eerder dit jaar winnares van de Aramco Thailand Series, leverde een scorekaart af waarop vijf bogeys en vier birdies stonden. Met haar totaalscore van 147 slagen, drie over par, telde ze één slag te veel om de cut te halen. 

De Zweedse Jessica Karlsson blijf ondertussen het toernooi domineren. Met een score van 131 slagen, dertien onder par, telt ze vier slagen voorsprong op de Engelse Hayley Davies. Op plaats drie met vijf slagen meer dan Karlsson volgen haar landgenotes Maja Stark en Linn Grant.

Door de onstabiele weersomstandigheden werd het toernooi vrijdag stilgelegd en moesten nog een pak golfsters, onder wie De Roey, hun tweede ronde zaterdagmorgen verder afwerken.

Vastgoed

Jobs in de regio