De Maan bouwt deze zomer aan een stad met duizend ogen. 

De Maan bouwt deze zomer aan een stad met duizend ogen. © Diego Franssens

De Maan kleurt zomer met nieuwe zoektocht: “Bouw mee aan de stad met duizend ogen”

Mechelen -

De Maan en de kinderen geven Mechelen deze zomer ogen. Het theater pakt uit met een gloednieuw Maanpad en daagt iedereen uit om op speurtocht te gaan. Dat is helemaal gratis.

Sven Van Haezendonck

Na het succes van de zoektochten de voorbije twee jaar lanceert het theater deze zomer een nieuwe. “Geen kleurrijke raamtekeningen of miniatuurwereldjes dit keer, maar een steengoed alternatief”, zegt Sien Smits van De Maan. In het centrum van Mechelen liggen op acht locaties stenen verstopt. Bij elke steen hoort ook een vraag of een opdracht.

De wandelroute voor de zoektocht is ongeveer twee kilometer lang. Bij de zoektocht hoort een zoekboekje. Dat kun je nog tot 1 september gratis verkrijgen bij cultuurcafé KUUB, UiT in Mechelen en in Het Predikheren. “Spelenderwijs leer je met nieuwe ogen kijken naar de stad.”

Wie de smaak te pakken heeft, kan zelf op zoek naar een mooie steen. Die kun je thuis beschilderen, om hem nadien te verstoppen in de stad. “Zo bouw jij mee aan de stad met duizend ogen”, vertelt Sien Smits.

Tijdens de zomer organiseert De Maan op locatie ook mini-workshops. “We nodigen iedereen uit om prachtige ogen op stenen te schilderen. Hou Facebook of Instagram in de gaten om de data te kennen.” (svh)

www.demaan.be

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio