Algemeen directeur Jürgen Huyghe van BimSem en schepen Abdrahman Labsir aan het nieuwe sportcomplex. 

Algemeen directeur Jürgen Huyghe van BimSem en schepen Abdrahman Labsir aan het nieuwe sportcomplex. © Stad Mechelen 

BimSem stelt twee nieuwe sportzalen ter beschikking van Mechelse clubs: “Iets terugdoen voor stad en haar bewoners”

Mechelen -

BimSem in Mechelen stelt zijn twee nieuwe sportzalen vanaf volgend schooljaar open voor externe gebruikers. Door een bijpassing van Sport Actief Mechelen (SAM) betalen erkende Mechelse clubs die de infrastructuur frequent gebruiken slechts een deel van het tarief. Het gaat om een proefproject.

Sven Van Haezendonck

Het nieuwe sportcomplex van BimSem in de Voochtstraat is bijna afgewerkt. “De omvang en de unieke ligging van de nieuwbouw binnen de vesten maken dit pilootproject zeer interessant voor sportclubs die op zoek zijn naar een ideale plek om te trainen”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport.

De secundaire school en het autonoom gemeentebedrijf SAM werken samen om het complex via een systeem ‘derdebetaler’ toegankelijk te maken voor erkende sportclubs. Vanaf donderdag 15 september kunnen zij buiten de schooluren de twee sportzalen huren aan stedelijke tarieven: een grote zaal met drie terreinen (niet volwaardig zaalvoetbal) en een compactere zaal beneden.

“Ruimte voor ontwikkeling bieden”

“De baseline van onze school is ‘Ruimte voor ontwikkeling’. Die willen we niet alleen bieden aan leerlingen van onze school, maar aan alle jongeren en sportievelingen uit de omgeving. We maken al bijna tweehonderd jaar deel uit van het sociale weefsel van Mechelen. Het is voor ons een manier om iets terug te doen voor de stad en haar bewoners”, vertelt Jürgen Huyghe, algemeen directeur van BimSem.

Tijdens het eerste jaar, dat loopt tot en met 30 juni 2023, hanteert de school een tarief van 50 euro per uur voor de grote zaal en 17 euro per uur voor de benedenzaal. AGB SAM komt tussen voor erkende Mechelse clubs, zodat ze hetzelfde tarief betalen als in stedelijke zalen. Voor het schooljaar 2022-2023 reserveert de stad 25.000 euro voor het project.

De focus ligt op clubs die de zalen een heel jaar huren, sporadisch gebruik is nog niet mogelijk. Tijdens het eerste trimester van 2023 wordt het proefproject geëvalueerd.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio