©  Maarten Hartman

DISCUSSIE. Geef jij nog fooi op café of restaurant? En doe je dat via bancontact of cash?

Corona zorgde er al voor dat we meer cash- en contactloos gingen betalen en sinds 1 juli moeten alle ondernemingen minstens één elektronisch betaalmiddel aanbieden. Dat lijkt alweer een streep door de rekening van de horeca, waar cash fooien al tijden schering en inslag zijn. Weer een dreun voor het personeel in de horeca, of toch niet?

LEES OOK. “Het is goed zo” wordt “rond maar af naar boven”: opmars elektronisch betalen zorgt voor andere manier van fooi geven

Betalen met briefjes of munten, wie doet dat nog? Sinds corona is de cash in onze buidel steeds meer vervangen door bankkaarten, of we gebruiken betalings-apps op onze smartphone. Zeker nu ondernemers minstens één elektronisch betaalmiddel moeten voorzien, ligt de drempel om met cash te betalen hoger dan ooit. En dus gaan er ook minder mensen gewoon wat geld op tafel smijten en zeggen: het is goed zo.

Hoe geef jij fooien op café of op restaurant?

Vastgoed

Jobs in de regio