Het gemeentehuis van Kontich. De diensten worden geconfronteerd met een corona-uitbraak. 

Het gemeentehuis van Kontich. De diensten worden geconfronteerd met een corona-uitbraak. © Jan Van der Perre

Corona slaat toe op personeelsfeest in Kontich

Kontich -

In Kontich krijgt het personeelsfeest van de gemeente, net als in Schoten twee weken geleden, een onaangenaam staartje. Meer dan dertig personeelsleden, onder wie ook de burgemeester, zitten thuis door een coronabesmetting.

“Donderdag was er sprake van 34 gevallen”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) vanuit zijn isolatieplek thuis. “Niet allemaal liepen ze de besmetting op het personeelsfeest op, er waren enkelen al voordien ziek. Een dertigtal mensen was aanwezig op het personeelsfeest vorige week vrijdag.”

Vooraf werd nog overwogen om het feest al dan niet te laten plaatsvinden. “Die afweging hebben we gemaakt, maar de vraag is of je dan alles weer in de samenleving moet stop zetten. Overal steekt het virus weer de kop op. Er waren ook niet extreem veel inschrijvingen. Een tweehonderdtal aanwezigen voor een zaal als Het Halfdiep is niet veel. Daarom waren we van oordeel dat we onze mensen dit feest, dat al twee jaar moest worden geschrapt, niet moesten ontzeggen.”

“We hadden ook enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Bij het binnenkomen en aan de deur van de zaal konden de handen worden ontsmet. Na elke persoonlijke begroeting ontsmette ik zelf ook de handen.”

“Het was een heel tof feestje en er werd heel veel gedanst, maar blijkbaar vond het virus dat ook plezant. Zelf testte ik dinsdag nog negatief, later bleek ik toch besmet. Ik ondervind weinig of geen symptomen, maar er zijn mensen die wel ziek zijn en dat is natuurlijk niet leuk. Alleszins is het voor mij een teken dat we aan het begin zitten van een nieuwe golf.”

“Toen de besmettingen zich manifesteerden, hebben we meteen aangemaand toch de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen en vroegen we onze mensen bijvoorbeeld om buiten of digitaal te vergaderen. De dienstverlening komt niet in het gedrang. Daar waren we door de situatie van de voorbije jaren op voorbereid.”

(bar)

Vastgoed

Jobs in de regio