©  REUTERS

Na Elise Mertens stoomt ook David Goffin door naar vierde ronde Wimbledon

David Goffin (ATP 58) heeft zich voor de vierde ronde geplaatst op Wimbledon. De 31-jarige Luikenaar haalde het vrijdagnamiddag in vier sets van de Fransman Ugo Humbert (ATP 112). Goffin verloor wel de eerste set met 6-4, zijn eerste setverlies op dit toernooi, maar kwam daarna volledig op toerental: 5-7, 2-6 en 5-7.

Jonas WithouckBron: Belga

LEES OOK. Elise Mertens klopt ex-winnares Angelique Kerber en staat in vierde ronde Wimbledon

De eerste set ging gelijk op, tot Goffin bij 4-5 zijn opslagspel moest inleveren. In de tweede set was het Humbert die in het slot een break moest toestaan: 7-5. De veer leek gebroken bij de Fransman, de derde set ging met 6-2 naar Goffin. In de vierde set ging de Luikenaar meteen door de opslag van Humbert, maar hij moest vervolgens twee keer toezien hoe die een break realiseerde. Toch knokte Goffin zich opnieuw in de set, die hij uiteindelijk met 7-5 won.

Voor een plaats in de kwartfinales neemt Goffin het op tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 28), die met 3-6, 7-6 (7/1), 7-6 (7/3) en 6-4 won van de Kazach Alexander Bublik (ATP 38). In de onderlinge confrontaties leidt Goffin met 4-1, al speelde hij nog niet op gras tegen Tiafoe.

Goffin staat voor de achtste keer op de hoofdtabel van Wimbledon, voor het eerst sinds 2019. Toen haalde hij de kwartfinales, zijn beste resultaat ooit op het Londense gras. Vorig jaar miste Goffin Wimbledon door een enkelblessure. In 2020 werd het derde grandslamtoernooi van het seizoen geannuleerd vanwege de coronapandemie.

Vastgoed

Jobs in de regio