Coronavirus speelt Rock Werchter parten: drie artiesten zeggen af, Red Hot Chili Peppers nog onzeker

“Covid strikes again”, staat er op de Instagrampagina van Rock Werchter te lezen bij de aankondiging dat Greta Van Fleet vrijdag niet zal spelen. Eerder hadden Clairo en The Regrettes ook al hun sets afgezegd omwille van besmettingen. Of Red Hot Chili Peppers zondag zullen spelen, is nog onzeker.

edb

Twee jaar op rij zorgde het coronavirus ervoor dat Rock Werchter niet kon doorgaan. Maar wie had gehoopt op een coronavrije editie dit jaar, komt van een kale kermis thuis. Op de eerste twee festivaldagen moest de organisatie al vier gecancelde sets aankondigen, waarvan drie door coronabesmettingen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de teller hier stopt.

Greta Van Fleet zou vanavond op de Main Stage staan, maar een bandlid testte vandaag positief. Turnstile verhuist van The Barn naar het hoofdpodium om de leegte op te vullen, zij worden daar niet vervangen. Eerder vandaag speelden Charlotte Adigéry & Bolis Pupul een set in de Klub C, in de plaats van de Amerikaanse Clairo. Ook hier was het coronavirus de boosdoener. Vanavond speelt The Haunted Youth een set op The Slope. Zij vervangen The Regrettes, die afzegden omwille van - je raadt het - coronabesmettingen. Sam Fender kwam donderdag al niet opdagen, maar hij zou een amandelontsteking hebben.

De grote kleppers ontsnappen ook niet aan het verdomde virus. Red Hot Chili Peppers zegden hun show in Glasgow vanavond af omwille van “ziekte”. Fans kunnen alleen maar hopen dat het niet om een coronabesmetting bij een bandlid gaat, want de groep zou zondag Rock Werchter afsluiten op de Main Stage. Het is nog niet duidelijk of dat feestje al dan niet doorgaat.

Red Hot Chili Peppers op Rock Werchter in 2016. ©  Koen Bauters

Er is gelukkig ook goed nieuws. Het geplande optreden van Metallica vrijdagavond gaat wél door. Fans kregen een kleine hartaanval toen de band twee dagen geleden cancelde voor een festival in Zwitserland omwille van een coronabesmetting. Rock Werchter en Metallica zelf bevestigden intussen dat het optreden op de wei van Werchter wel doorgaat. Afspraak om 22.40 uur aan de Main Stage.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER