Organisator Kevin Van Looy gaat op in het exotische decor van Calabria. Fort 2 kreeg een onherkenbare make over. 

Organisator Kevin Van Looy gaat op in het exotische decor van Calabria. Fort 2 kreeg een onherkenbare make over. © JAA

Calabria ligt deze zomer in Fort 2: zomerbar netjes gecamoufleerd

Wommelgem -

Fort 2 wordt deze zomer veruit de meest exotische plek van Wommelgem en misschien wel de hele oostrand. Ilie‘n D’Herde en Kevin Van Looy hebben achter de ‘Duitse fietsenstalling’ met levende planten, vintage meubelen en sinaasappelkisten Calabria gebouwd. De hippe zomerbar blijft open tot half augustus.

Jan Auman

Calabria is geen initiatief van locals. Ilie’n (30) is een kosmopoliet met heimat in Herentals. Kevin (35) woont in Zandhoven. De twee runnen een bedrijf gespecialiseerd in podium- en standbouw voor festival. “De coronajaren waren moeilijk voor s en onze eerste versie van Calabria in Nijlen was eigenlijk een antwoord daarop. Zo konden we met ons materiaal toch wat nuttigs te doen en inkomsten genereren”, vertelt Kevin.

De zomerbar zit mooi gecamoufleerd op de erfgoedsite van Fort 2 naast de Duitse fietsenstalling.

De zomerbar zit mooi gecamoufleerd op de erfgoedsite van Fort 2 naast de Duitse fietsenstalling. © JAA

“Vorig jaar hebben we Calabria, genoemd naar de Zuid-Italiaanse regio waarmee we verder niks hebben, verhuisd naar Herentals. Dit jaar zijn we met dank aan de gemeente in Wommelgem aangespoeld en dit ondanks onze andere drukke bezigheden. Want ook de festivals doen gelukkig opnieuw gretig beroep op onze diensten.”

Wie gratis incheckt, merkt dat de organisatoren ervaring hebben om een pop-up-installatie te bouwen. Wie de mooi met hout afgezoomde zomerbar betreedt, komt in een andere wereld terecht. Een oase van bars, tafeltjes, vintage fauteuils en exotische planten, deels overdekt trouwens om schaduw te vinden en druppels te ontwijken. “Die palmbomen en andere planten zijn echt”, verzekert Kevin. “We hebben ze de hele winter in leven gehouden door ze regelmatig te gaan gieten in onze opslagplaats.”

Cocktails

Calabria kan tot vierhonderd mensen tegelijk ontvangen. “We mikken op alle leeftijden en hebben voor de kinderen achteraan een speelhoek ingericht. Aan de bar kost een pintje 2,8 euro, maar je moet echt onze ter plaatse bereide cocktails proeven. Ook die zijn relatief mild geprijsd: van 7,5 tot 10 euro. Maaltijden serveren we niet, maar tapas en fingerfood wel”, vertelt Kevin over de formule.

De inkom is dus gratis. Alleen tijdens de voorlopig twee geplande evenementen Disco Dasco op 16 juli en Back to Basics op 30 juli zal er entreegeld worden gevraagd. Aandachtspunt om de relatie met de op het eerst zicht enthousiaste buurt goed te houden, wordt het parkeergedrag van de bezoekers. Met de wagen tot in het fort rijden mag namelijk niet. Wie niet met de fiets komt, is aangewezen op eerder kleinschalige parkings langs de Fort 2-straat.

(jaa)

Zomerbar Calabria in Fort 2, open donderdag en vrijdag vanaf 16u en zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Website zomerbar Calabria

De ingang ligt verderop, maar de wagen moet je hier achterlaten.

De ingang ligt verderop, maar de wagen moet je hier achterlaten. © JAA

Vastgoed

Jobs in de regio