© BFM

Zware klap op Duffelse Rooienberg eist drie gewonden

Duffel -

Op de Rooienberg in Duffel zijn vrijdagnamiddag drie gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval. Bij de klap waren vier wagens betrokken.

Een Peugeot die richting Waarloos reed zou van zijn rijbaan zijn afgeweken en in botsing zijn gekomen met enkele wagens die richting Duffel reden. Een eerste tegenligger liep nog lichte schade op, maar de Peugeot smakte nadien frontaal op een Mini. Die werd weggeslingerd en uiteindelijk raakte ook een Porsche, die eveneens richting Duffel reed, nog bij het ongeval betrokken. Dat voertuig liep eveneens grote schade op.

De brandweer moest de bestuurster van de Mini uit haar wagen bevrijden. 

De brandweer moest de bestuurster van de Mini uit haar wagen bevrijden. ©  BFM

De brandweer knipte het dak van de Mini. 

De brandweer knipte het dak van de Mini. © rr

De bestuurster van de Mini zat gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Onder meer het dak werd van het voertuig geknipt. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een tweede inzittende raakte lichtgewond.

De Porsche raakte eveneens zwaar beschadigd. 

De Porsche raakte eveneens zwaar beschadigd. © BFM

De chauffeur van de Peugeot raakte eveneens lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de Porsche bleven ongedeerd, maar hun bolide raakte zeer zwaar beschadigd.

De Rooienberg bleef een tweetal uur afgesloten voor alle verkeer. De politie legde een omleiding in. De juiste omstandigheden van de klap worden nog verder onderzocht. tdk

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio