Lil Kleine beterde leven niet sinds geval van huiselijk geweld, aldus ex Jamie: “Zijn gedrag wordt alleen maar erger”

Jamie Vaes, de ex van Lil Kleine die door hem mishandeld zou zijn, spreekt zich in haar realityshow uit over de rapper. De twee zijn uit elkaar maar hebben een zoontje samen. Het co-ouderschap loopt allesbehalve van een leien dakje. “Hij mag de alimentatie in zijn hol stoppen.”

edb

In Nederland loopt het derde seizoen van de realityreeks Jamie: In The Vaes Lane op Discovery+. Daarin wordt influencer Jamie Vaes, de ex van Lil Kleine, gevolgd. Tijdens een etentje met vriendinnen heeft ze het over de rapper, wiens echte naam Jorik Scholten is. “Blijkbaar heb ik nog steeds een verwachtingspatroon. Ik ben de moeder van zijn kind. Ondanks dat we uit elkaar zijn, hoop ik natuurlijk op een stukje respect. Dat komt maar niet. Het wordt alleen maar erger.”

Vaes bijt van zich af. Ze noemt het gedrag van haar ex “pesterij”. “Weet je, ik laat me niet meer kwetsen, ik laat me niet meer zo behandelen”, zegt ze vastberaden. “Ik hoef ook geen alimentatie meer. De enige reden waarom we nu vechten is kutalimentatie. Hij mag het echt in z’n hol stoppen.”

In februari lekten camerabeelden uit waarop te zien is hoe Lil Kleine zijn verloofde bij haar haren uit een auto trekt en haar hoofd tussen de deur klemt. De rapper werd aangehouden, Vaes zette een punt achter de relatie en deed aangifte tegen Scholten. Het was al de tweede keer dat een vermeend geval van geweld tegenover Jamie uitkwam. In juni 2021 zou de rapper gewelddadig tegenover Vaes geweest zijn tijdens een vakantie op Ibiza.

Geen besef of berouw

In april van dit jaar verbleef Lil Kleine een tijdje Thailand om zogezegd aan zichzelf te werken. Hij deelde ginds een video op Instagram, waarin hij door het stof gaat. Volgens Vaes toont de rapper in het echte leven echter niet het besef en de berouw van in de video. “Sinds hij is teruggekomen uit Thailand, is het nog steeds niet veranderd”, zegt ze in haar show. “Vooral tegenover Lio is de situatie nog steeds niet veranderd. Terwijl hij erheen zou gaan voor zichzelf en voor zijn zoon.” Scholten kwam thuis van Thailand met een nieuwe vriendin, wat Vaes “hartstikke leuk” noemt, “maar heb dan wel een beetje respect”.

In een interview met RTL Boulevard vertelde Jamie vorige maand dat Lío zijn papa momenteel niet ziet. Vaes heeft ook geen contact met de rapper, aangezien hij een contactverbod kreeg. “Als meneer Scholten in de toekomst een vaderrol wil, hopelijk is hij dan ook wat gegroeid in zijn zijn en in zijn psyche”, zegt ze. “Want op dit moment denk ik dat zijn focus daar nog niet ligt. Ik weet niet waar, maar in ieder geval niet op verbetering.”

Het onderzoek tegen Lil Kleine, dat in februari gestart werd, loopt momenteel nog. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

LEES OOK. “Ze had hem meteen moeten verlaten”: waarom victim blaming het probleem alleen maar groter maakt

Vastgoed

Jobs in de regio