© jw

Tour De France rijdt wzc De Vaeren binnen

Reet, Boom -

Woon-zorgcentrum De Vaeren aan de Eikenstraat 219 in Reet en fietsbelevingscentrum De Velodroom uit Boom slaan de handen in mekaar voor een thematische wielertentoonstelling. Bewoners en bezoekers van het wzc kunnen in de maand juli genieten van heel wat unieke wielertruitjes en koersfietsen uit het verleden van de Tour De France.

De 109e Tour de France is gestart in het Deense Kopenhagen. Maar ook in het woon-zorgcentrum De Vaeren aan de Eikenstraat in Reet vinden gedurende de drie weken dat deze Ronde gereden wordt heel wat activiteiten plaats rond dit wielerspektakel.

Het woon-leefteam van De Vaeren werkte een programma uit om de bewoners gedurende die periode te entertainen. In samenwerking met fietsbelevingscentrum De Velodroom van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre wordt de ontmoetingsruimte aangekleed met een aantal unieke wielertruien en koersfietsen uit het verleden.

Gele, groene en bolletjestruien geven kleur in het cafetaria. Een van de truien werd door 17 ex-Tourwinnaars gesigneerd. Die wonnen samen 35 keer de De Ronde van Frankrijk.

“Onze uitgebreide wielercollectie mag gezien worden”, zegt gedeputeerde Mireille Colson. “In ons fietsbelevingscentrum in Boom kunnen we telkens maar een klein onderdeel van de wielertruitjes en andere memorabilia tentoonstellen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we nog meer mensen kunnen laten meegenieten van onze rijke wielergeschiedenis.”

Ook geletruidrager present

Ludo Peeters werd door de bewoners nog om een handtekening gevraagd.

Ludo Peeters werd door de bewoners nog om een handtekening gevraagd. © rr

Vrijdagmiddag gaf Colson samen met de directie van woon-zorgcentrum De Vaeren en voormalig wielrenner en ereburger van gemeente Rumst Ludo Peeters het startschot van de wielermaand. Ludo stond in Frankrijk tien keer aan de start van de Ronde en reed die telkens ook uit. Hij won drie etappes, droeg twee keer een dag de gele trui en won eenmaal het combinatieklassement.

“Het is voor de eerste maal dat we de Tour De Vaeren organiseren”, zegt directrice van De Vaeren Kim De Preker. “De bewoners en medewerkers zullen samen strijden om de gele, de groene en de bolletjestrui. Op 25 juli zullen weten wie voor de eerste maal onze beker zal winnen.”

Bezoek ook het wielermuseum

Personen die na het bekijken van de tentoonstelling in De Vaeren de smaak te pakken hebben, kunnen dit nu of later koppelen aan een bezoek aan wielermuseum De Velodroom in Boom. Het uithangbord van het fietsbelevingscentrum blijft de ruime collectie aan wieleritems, met meer dan 1500 wielertruien, 40 fietsen, 3000 boeken en nog zoveel andere fietsschatten. Een bezoek aan het museum kost 2,7 euro en je kan online reserveren. (JEF WIJCKMANS)

www.develodroom.be

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio