De winnende marktkramers Ilse, Andy en Lizzy op de markt van Mortsel. 

De winnende marktkramers Ilse, Andy en Lizzy op de markt van Mortsel. © RR

Mortsel beoordeelt zijn marktkramers en beloont ze met geschenkbonnen

Mortsel -

De wekelijkse markt van Mortsel staat nog het hele jaar in het teken van zijn honderdste verjaardag. Na enkele acties voor de bezoekers was het nu tijd om de marktkramers te belonen.

Filip Spoelders

Om iets te krijgen, moesten ze wel uit hun pijp komen want het stadsbestuur organiseerde een wedstrijd onder hen. Uiteindelijk namen dertien standwerkers deel. Ze werden onder andere door burgemeester Erik Broeckx en schepen Ilse Lacante beoordeeld op de inrichting van hun kraam, de originaliteit van hun product, hun verkooppraatje en de interactie met de klanten.

Ilse Dierckx, die antidiefstaltassen verkoopt, ontving 163 punten en kreeg 300 euro aan geschenkbonnen van de stad. Op de tweede plaats strandde Lizzy Mariën, verkoopster van haarklemmen, met 162 punten. Deze stek was goed voor 200 euro geschenkbonnen. De laatste 100 euro aan bonnen gingen naar Andy Smet, verkoper van toverstiften.

Begin dit jaar werd de markt al opgevrolijkt met oude foto’s uit de geschiedenis van het wekelijkse evenementen en in de lente ontvingen de bezoekers een herbruikbare boodschappentas.

Vastgoed

Jobs in de regio