© atv

Stad zoekt nieuwe uitbater voor EcoCafé op Turnhoutsebaan: “Ecologische aspect vormt rode draad”

Borgerhout -

Het EcoCafé op de Turnhoutsebaan in Borgerhout ligt er sinds 2020 doods bij. Daar komt binnenkort verandering in. De stad Antwerpen is namelijk op zoek naar een nieuwe uitbater voor de zaak, die deel uitmaakt van de site van het EcoHuis. Verloopt alles volgens plan, dan wordt de concessie in september toegewezen.

Elien Van Wynsberghe

Het EcoHuis is een adviescentrum, waarmee de stad het voor de Antwerpenaar eenvoudiger wil maken om duurzaam te bouwen, wonen en leven. Op de site van het EcoHuis, op het ‘Eco-plein’, bevindt zich ook het EcoCafé.

“De laatste horeca-activiteit dateert er van augustus 2020.” Toen zetten de vorige uitbaters na een periode van negen jaar een punt achter hun tijd in het EcoCafé. “Nadien werd de ruimte nog even ingezet als triagepunt, tot en met februari 2021. Sindsdien staat het leeg”, zegt Yrsa Vermaut van AG Vespa, de vastgoedpoot van de stad die het pand beheert.

AG Vespa start nu met de zoektocht naar een nieuwe uitbater voor het eetcafé. Kandidaten moeten aan verschillende criteria voldoen. “Maar het ecologische aspect vormt de rode draad”, aldus Vermaut. “Aangezien het EcoCafé gelegen is in het EcoHuis is het belangrijkste dat de visie en de uitstraling van het EcoCafé in lijn liggen met die van de volledige site.”

Meerwaardezoeker

Daarbij wordt onder meer gekeken naar hoe de kandidaten inzetten op een duurzame uitbating, op de verwerking van producten, biologische voeding, de inrichting, de aangeboden menukaart,… “We hopen daarnaast op een invulling die breed toegankelijk is, en dus zowel de ecologische meerwaardezoeker als de toevallige voorbijganger aanspreekt.” Verder is het ook de bedoeling dat het EcoCafé minstens geopend is tijdens de openingsuren van het EcoHuis.

De oproep van AG Vespa loopt nog tot en met 11 augustus. Wanneer de deuren van het EcoCafé dan definitief heropenen? “De concessie wordt, als alles volgens plan verloopt, begin september toegewezen”, geeft Vermaut nog mee. “Wanneer het EcoCafé effectief heropent, is op dit moment moeilijk te zeggen. Dat is afhankelijk van de uiteindelijke concessiehouder.”

De concessie die AG Vespa toekent, is er opnieuw een voor de periode van negen jaar. Na een lange periode van verbouwingen, corona en sluiting, wacht het EcoCafé dus een frisse, duurzame start.

Aangeboden door onze partners