Lokale boeren en tuinders bieden tijdens de zomer elke vrijdagnamiddag op de overdekte boerenmarkt in Hoogstraten verse producten te koop aan. 

Lokale boeren en tuinders bieden tijdens de zomer elke vrijdagnamiddag op de overdekte boerenmarkt in Hoogstraten verse producten te koop aan. © Bart Van den Langenbergh

Boerenmarkt biedt kraakverse producten aan: “Ideaal om gezellig te komen winkelen”

Hoogstraten -

In de markthal van VITO aan de Hemelrijksestraat in Hoogstraten is vrijdag opnieuw de eerste overdekte boerenmarkt van start gegaan. Nog tot en met vrijdag 26 augustus bieden elke vrijdagnamiddag lokale boeren en tuinders verse en seizoensgebonden producten aan. “Het gamma aan streekproducten is heel breed”, zegt Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft), burgemeester van Hoogstraten.

Bart Van den Langenbergh

Er hing vrijdag een beetje een zuiderse sfeer op de eerste overdekte boerenmarkt in de hal van VITO in Hoogstraten. Van verse aardbeien en kersen tot overheerlijk brood en kaas. Het aanbod van verse producten op deze boerenmarkt is groot. Vorig jaar werd de boerenmarkt al georganiseerd door Ferm, maar vanaf dit jaar nemen ook de lokale boeren en tuinders mee het voortouw, samen met de stad Hoogstraten, VITO en de Coöperatie Hoogstraten. Ook het provinciebestuur van Antwerpen steunt het initiatief dat nog elke vrijdagnamiddag loopt tot eind augustus. “De landbouwsector in Hoogstraten is gewoonweg heel belangrijk. Je mag dan niet verwonderd zijn dat hier een boerenmarkt wordt georganiseerd”, legt Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde van Landbouw van de provincie Antwerpen uit. “De mensen kunnen met hun fiets tot hier komen om te winkelen en op een heel gezellige manier elkaar ontmoeten. Dit is een evenement dat ook op langere termijn overlevingskansen heeft.”

Leden van het stadsbestuur van Hoogstraten en de Coöperatie Hoogstraten knippen samen met gedeputeerde Kathleen Helsen het lintje van de overdekte boerenmarkt door.

Leden van het stadsbestuur van Hoogstraten en de Coöperatie Hoogstraten knippen samen met gedeputeerde Kathleen Helsen het lintje van de overdekte boerenmarkt door. © Bart Van den Langenbergh

Breed gamma

De bezoekers kunnen elke vrijdag van 14u tot 18u terecht op de boerenmarkt voor kraakverse lokale producten. Elke week staan er allerlei producten extra in de kijker zoals wafels, cocktails, kaas en wijn, belegde broodjes of bloemencreaties. “We zijn erg trots op onze streekproducten en dan gaat het niet alleen over aardbeien. Het gamma is bijzonder breed, van kaas tot wijn en van bier tot gin”, zegt burgemeester Marc Van Aperen. “De overdekte boerenmarkt is een uniek platform om op de lekkerste manier kennis te kunnen maken met al deze verse producten.”

 

Het stadsbestuur van Hoogstraten, Coöperatie Hoogstraten en gedeputeerde Kathleen Helsen openden vrijdag de overdekte boerenmarkt in de van VITO.

Het stadsbestuur van Hoogstraten, Coöperatie Hoogstraten en gedeputeerde Kathleen Helsen openden vrijdag de overdekte boerenmarkt in de van VITO. © Bart Van den Langenbergh

Uithangbord

Standhouder Martine Van Hees van het Wilaardenhof in Loenhout (Wuustwezel) is tevreden dat ze verse groenten kan verkopen op de boerenmarkt. “Wat begon als een Leaderproject van Ferm is uitgegroeid tot een zelfstandige markt”, zegt Martine Van Hees. “Een dergelijke markt moet mensen verbinden. De consumenten en de producenten vinden elkaar. De boerenmarkt is een mooi uithangbord voor kwalitatieve land- en tuinbouwproducten.”

Martine Van Hees en haar dochter Jante Verhulst van het Wilaardenhof staan op de boerenmarkt in Hoogstraten.

Martine Van Hees en haar dochter Jante Verhulst van het Wilaardenhof staan op de boerenmarkt in Hoogstraten. © Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio