Verdachte van dodelijke steekpartij in Antwerpse wijk Dam aangehouden voor moord

Antwerpen -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de verdachte van een dodelijke steekpartij in de Twee Netenstraat aangehouden op verdenking van moord. De 42-jarige verschijnt volgende week voor de raadkamer.

LEES OOK. Dodelijke steekpartij in Antwerpse wijk Dam: slachtoffer (45) kreeg twee messteken, verdachte is 42-jarige Nederlander

De 42-jarige Nederlander die donderdagavond opgepakt werd na een dodelijke steekpartij in de Twee Netenstraat in de Antwerpse wijk Dam, is aangehouden door de onderzoeksrechter. “Hij wordt verdacht van moord, de man verschijnt volgende week voor de raadkamer in Antwerpen”, zegt Lieselotte Claessens, woordvoerster van het parket in Antwerpen.

De feiten speelden zich donderdag af in een appartementsgebouw in de Twee Netenstraat. Volgens bewoners woont daar de ex-vrouw van het slachtoffer, samen met hun kinderen en haar nieuwe vriend. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Ekeren, kwam donderdagnamiddag zijn zoon ophalen, wat ontaardde in een zware ruzie. De nieuwe vriend zou daarbij een mes genomen hebben en stak het slachtoffer in zijn rug en borststreek. Het slachtoffer liep nog de straat op, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De politie kon aan het appartementsgebouw de nieuwe vriend, een 42-jarige Nederlander, arresteren.

Ook de vrouw werd meegenomen voor verhoor, ook zij werd vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Onze cliënte is vrijgelaten zonder voorwaarden”, zeggen haar advocaten Tim Smet en Manu Bande.

(sare)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio