Voor de achtste keer palmen straatartiesten de Turnhoutse Grote Markt in. 

Voor de achtste keer palmen straatartiesten de Turnhoutse Grote Markt in. © RR

Straatartiesten, muziek en vendeliers: drie keer Vlaamse feestdag

Turnhout -

Na stadsfestival Stoeber plant Stad Turnhout opnieuw een feestelijke meerdaagse. De Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli is aanleiding voor liefst drie evenementen.

Wouter Adriaensen

“We hebben ons voorgenomen om de verloren evenementen van twee coronajaren dubbel en dik in te halen”, verklaart burgemeester Paul Van Miert (N-VA) de knaldrang van het stadsbestuur. “Deze zomer is de Turnhoutse Grote Markt vaker wel dan niet een evenementenplein. Met de Nieuwe Kaai en het Warandeplein hebben we nog twee toplocaties om feesten te organiseren. Ik hoop dat de Turnhoutenaren veel tijd en vooral veel goesting hebben om mee te doen.”

Weergaloos spektakel

Vrijdag 8 juli verandert de Grote Markt van 14u tot 22u voor de achtste keer in een circusdorp. “De wisselwerking tussen artiesten en publiek is een belangrijk bestanddeel van de magie”, zegt schepen voor Cultuur Astrid Wittebolle (Groen). “De voorstellingen variëren van kleinschalig en intiem tot indrukwekkend acrobatisch. Het wordt een weergaloos spektakel voor klein en groot.”

Zondag 10 juli houdt het rondtrekkende Vlaams Muziekfeest van 13u tot 18u halt aan de Nieuwe Kaai. Onder meer enkele Kempense zangers, een accordeonartiest en De Romeo’s treden op. Voor kinderen is er de Splash Kinderdiscoshow, komt er een ballonnenclown en staat er een springkasteel. Op de Vlaamse feestdag zelf, maandag 11 juli, is er een huldeviering bij het monument van Jozef Simons aan het kasteel. Om 15u30 treedt vendeliersgroep Alferitax Krawabelli uit Lille op voor het Stadhuis.

www.turnhout.be/straatartiestenwww.turnhout.be/turnhout-viert-feest

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio