Een toekomstbeeld van het maritieme centrum op de Droogdokkensite. 

Een toekomstbeeld van het maritieme centrum op de Droogdokkensite. 

Aanleg maritiem centrum op Droogdokkensite start in 2024

Antwerpen -

Het masterplan voor een maritieme belevingssite op de Droogdokkensite in het noorden van de stad is goedgekeurd. De eerste fase van de werkzaamheden begint in 2024.

Op en rond de Droogdokkensite moet een ontmoetingsplek rond maritieme thema’s komen. Centraal daarbij staan het behoud van het erfgoed, kennisoverdracht, en de bezoekers dichter bij de haven en het water brengen.

Het Havencentrum van de provincie Antwerpen ontwikkelt er in samenwerking met Port of Antwerp-Bruges een belevingscentrum rond de haven. In de buitenruimte komen schepen en industrieel erfgoed uit de collectie van het MAS.

Er is een masterplan goedgekeurd met een toekomstvisie voor de hele site. Het werd opgemaakt door het architectenbureau Atelier Kempe Thill, samen met LAND voor de buitenruimte en Origin voor de restauratieve delen.

De Droogdokkensite is met negen droogdokken en twee pomphuizen waardevol industrieel erfgoed. Een van de pomphuizen wordt een polyvalente ruimte. Ook de droogdokken zelf worden aangepakt. Van elk type dok zal er één toegankelijk zijn voor het publiek.

De site wordt een autovrije publieke ruimte en er komen ook twee pleinen. Een plein aan de inkom vooraan en een evenementenplein elders op de site. De ontwikkeling van alle gebouwen en publieke ruimte zal ongeveer tien jaar duren. (pvdp)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio