Het voormalige BEMT-gebouw met zijn gele blokken is een blikvanger op de Geelse Innovatiecampus. 

Het voormalige BEMT-gebouw met zijn gele blokken is een blikvanger op de Geelse Innovatiecampus. © RR

Innovatiemanager moet campus nog meer doen openbloeien

Geel -

Vijf jaar na het startschot van de Innovatiecampus naast de Geelse Westelijke Ringlaan willen de partners een innovatiemanager aanwerven. Zijn opdracht: meer bedrijven aantrekken en de tewerkstelling verhogen.

Het gebied tussen het gele BEMT-gebouw naast de ringlaan en de campus van Thomas More en KU Leuven is in 2017 officieel opengesteld als Innovatiecampus. Het doel is onderwijs en ondernemers samen te brengen en zo een vruchtbare kruisbestuiving te bekomen. Met onder meer Belcotec in de Willis Building en een aantal kleinere bedrijven in het voormalige BEMT-pand nam de site een vliegende start. Maar om op termijn tweeduizend mensen tewerk te stellen op de Innovatiecampus ligt nu een nieuw inrichtingsplan op tafel en willen de partners een innovatiemanager aanwerven.

Die laatste moet het boegbeeld en aanspreekpunt worden voor de campus. “Om de juiste match alle kansen te geven, hebben we geen strikte aanwervingsprocedure of voorwaarden vastgelegd. De samenwerking kan zowel contractueel als op zelfstandige basis. Het is vooral belangrijk dat deze persoon ambitie en zin heeft om innovatie en ondernemerschap in de Kempen op de kaart te zetten”, klinkt het bij de partners. (ho)

www.geel.be/innovatiemanager

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio