Seppe (zittend met zwart shirt) start nu zelf als vrijwillig begeleider in het OverKop-huis. 

Seppe (zittend met zwart shirt) start nu zelf als vrijwillig begeleider in het OverKop-huis. ©  kma

“Ik ben blij dat ik twee jaar geleden de stap durfde zetten”

Zandhoven -

Met een zomerse kick-off werd het JOTH in de Vierselbaan 13 achter het postkantoor in Zandhoven nu officieel een OverKop-huis voor de Voor- en Noorderkempen.

Kristin Matthyssen

Al meer dan twee jaar kunnen jongeren tussen 12 en 25 jaar aan de Vierselbaan achter het postkantoor terecht voor een babbel of activiteit. Eigenlijk is het een jeugdhuis zonder alcohol, waar jongeren die het wat moeilijker hebben ook altijd een luisterend oor vinden of terecht kunnen voor gratis therapie. Met het OverKop-concept wordt er nog meer ingezet op vrijetijdsbeleving, voor jongeren met of zonder problemen.

Seppe De Kinder (22) woont in Viersel en gaat nu zelf als vrijwillig begeleider meehelpen in het OverKop-huis, omdat hij weet hoeveel hij er zelf aan heeft. “Ik kom hier al van mijn negentien jaar, toen ik mentaal een moeilijke periode doormaakte, door medische problemen. Ik durfde eerst de stap niet zetten, maar wist dat ik het moest doen. Sinds ik hier kom is het JOTH mijn tweede thuis geworden. Ik kreeg hier altijd hulp en iedereen staat hier met open armen klaar om je te ontvangen. Al zeker twintig nieuwe mensen heb ik via het JOTH leren kennen. Anders dan op café soms, voel je je hier ook aanvaard zoals je bent. Ik heb hier nog nooit ruzie meegemaakt, en er worden leuke activiteiten gedaan. Basket, tafeltennis, een goeie babbel: ik kan hier voor vanalles terecht.”

De begeleiders in het nieuw OverKop-huis merken dat het voorbije schooljaar zwaar is geweest voor veel jongeren. “Er zijn heel wat jongeren met problemen op school momenteel, meer dan vroeger heb ik de indruk”, zegt begeleider Frank.

Alle info via info@joth.be of op de facebookpagina van JOTH

Vastgoed

Jobs in de regio