Thomas Van der Flaas, mede-eigenaar en chef van het restaurant Seir in Kasterlee, is door Tomorrowland geselecteerd als Food Talent. 

Thomas Van der Flaas, mede-eigenaar en chef van het restaurant Seir in Kasterlee, is door Tomorrowland geselecteerd als Food Talent. © Hilde Lenaerts

Chef-kok van Seir mag topgerechten bereiden op Tomorrowland

Kasterlee -

Thomas Van der Flaas, mede-eigenaar en chef van het restaurant Seir in Kasterlee, is door Tomorrowland geselecteerd als Food Talent dat het festival in de kijker wil plaatsen als onderdeel van Remember the Name, een project dat vier talenten in verschillende disciplines een podium geeft.

Guy Van Nieuwenhuysen

“Ik sta inderdaad drie weekends lang achter het fornuis in Tomorrowland”, bevestigt Thomas Van der Flaas. De jonge chef-kok wordt in die periode 28 jaar. Zijn restaurant Seir, dat hij samen met Alex Verhoeven van Hert begon en dat op korte tijd een sterke reputatie wist op te bouwen, gaat het vierde jaar in.

“Tomorrowland wil een podium geven aan talent uit verschillende hoeken”, weet Thomas Van der Flaas. “Het gaat om een deejay, een kunstenaar, een modeontwerpster en dus ook om een kok. We hebben allemaal een strenge selectie doorgemaakt en uiteindelijk ben ik de uitverkorene geworden.”

Zesgangenmenu

Het project omvat meer dan enkele weekends koken. “Eigenlijk ben ik het hele jaar met een cameraploeg op stap. We maakten al opnames tijdens Tomorrowland Winter in Frankrijk. Die beelden staan online op rememberthename.tomorrowland.com. Ook tijdens de zomereditie volgt een cameraploeg ons doen en laten.” Op Tomorrowland mag chef-kok Thomas Van der Flaas tonen wat hij in zijn mars heeft. “Ik heb het gerecht dat ik heb ontwikkeld deze week aan de jury van Tomorrowland gepresenteerd. Dat bereid ik drie weekends lang in een eigen foodstand op het festivalterrein. Tijdens een van de weekends kook ik ook een zesgangenlunch voor een speciale VIP-delegatie.”

“Ik dacht dat de organisatie van een restaurant al moeilijk was”, lacht Thomas Van der Flaas. “Maar als ik zie wat er bij zo’n festival allemaal komt kijken, is dat toch van een andere orde. Gelukkig kan ik zelf rekenen op hulp bij de bereiding van honderden gerechten. Niet in het minst van mijn eigen team. Zonder hen had ik dit nooit bereikt.”

De erkenning van Tomorrowland is voor een jonge, ambitieuze chef-kok erg belangrijk, beseft Thomas Van der Flaas. “Het is een grote kans, dus ik wil het enorm goed doen. Tomorrowland heeft wel veertien miljoen volgers. Bij al die volgers gaat nu mijn naam rond. Ik ben zo trots dat ik hier een onderdeel van ben!”

Je kunt Thomas en zijn drie talent-collega’s volgen via de website remberthename.tomorrowland.com.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio