© ATV

Beerschotvoorzitter Vrancken ook in Hoger Beroep vrijgesproken na uitlatingen over ref Verboomen

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal spreekt Beerschotvoorzitter Francis Vrancken vrij na zijn uitlatingen over de arbitrage na afloop van de stadsderby van 6 maart. Het Bondsparket vond dat Vrancken de integriteit van scheidsrechter Nathan Verboomen in twijfel trok, maar de Disciplinaire Raad verklaart de klacht en het Hoger Beroep ongegrond.

Hannes Van Gael

Na de stadsderby circuleerden foto’s van het LinkedIn-profiel van Verboomen. Daaruit blijkt dat hij werkt voor 6D Sports Nutrition en dat Antwerp FC klant is bij dat bedrijf. “Het creëert een zweem van belangenvermenging en heeft ons doen schrikken over de integriteit van de wedstrijdleiding. Zeker gezien het wedstrijdverloop: de niet gefloten strafschop, de rode kaart en het afgekeurde doelpunt hebben deze wedstrijd mee in een beslissende plooi gelegd. Door de link tussen de scheidsrechter en de tegenstander stel ik me daar achteraf veel vragen bij”, zei Vrancken in een verklaring na de wedstrijd. “We zullen onderzoeken hoe nauw de samenwerking tussen beide partijen is en eventueel bij de voetbalbond navragen of dit wel ethisch is. In de nasleep van Operatie Propere Handen lijkt ons dat overigens niet meer dan logisch.”

 

 ©  BELGA

LEES OOK. Beerschot-bestuur overweegt stappen na omstreden optreden van scheidsrechter Verboomen in derby: “Zweem van belangenvermenging”

Het Bondsparket vroeg een schorsing van 3 maanden, waarvan 2 maanden met uitstel en een geldboete van 2.000 euro waarvan 1.000 euro met uitstel. Of een alternatieve sanctie waarbij de Vrancken zijn excuses aanbiedt aan Verboomen. Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal beoordeelde de tenlastegelegde feiten als “onvoldoende bewezen”, waarna het Bondsparket Hoger Beroep aantekende.

“Dat Vrancken kritiek heeft geuit op de scheidsrechter staat vast, maar daarbij werden de grenzen van het toelaatbare niet overschreden en werd de integriteit van Verboomen niet in twijfel getrokken”, oordeelt de Disciplinaire Raad.

LEES OOK. Na de heisa rond ref Verboomen in Antwerpse derby: “Nathan heeft voor alles toestemming gevraagd”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio