Een vrachtwagen van Callebaut met vloeibare chocolade op weg naar de Herentalse koekjes- en chocoladefabrieken in Herentals, links op de achtergrond. (archiefbeeld) 

Een vrachtwagen van Callebaut met vloeibare chocolade op weg naar de Herentalse koekjes- en chocoladefabrieken in Herentals, links op de achtergrond. (archiefbeeld) © Hans Otten

Mondelez niet getroffen door salmonella

Herentals -

De voedingsgigant Mondelez benadrukt dat er in de chocolade- en koekjesfabrieken in Herentals geen chocolade met salmonella is aangetroffen. Daar worden onder meer producten van Milka bereid.

Mondelez liet na de bekendmaking van de salmonellabesmetting bij chocoladeleverancier Callebaut uit voorzorg tijdelijk alle productielijnen in de verschillende fabrieken in ons land stilleggen. Op die manier kon ook een inventaris opgemaakt worden. “Na deze inventarisatie en een grondige risicoanalyse kunnen wij concluderen dat onze producten die in de winkels liggen geen enkel risico voor de voedselveiligheid hebben”, stelt het bedrijf. De productielijnen konden zo snel weer opgestart worden.

In de De Beuckelaer-Pareinlaan in Herentals bevindt zich zowel een koekjes- als chocoladefabriek, waar in de lente nog 346 miljoen paaseitjes van Milka van de band rolden. “In Herentals is er geen besmette chocolade geleverd. Het lot dat voor ons bestemd was, is op tijd tegengehouden”, zegt een woordvoerder. Mondelez in Herentals zou bovendien nog voldoende chocolade in voorraad hebben om probleemloos een maand lang te kunnen blijven produceren. (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio