Zes jaar na de eerste editie stopt Levensloop Turnhout ermee. 

Zes jaar na de eerste editie stopt Levensloop Turnhout ermee. © WOAD

Levensloop gooit handdoek in de ring: “Niet verantwoord om door te gaan”

Turnhout -

De Turnhoutse organisatie van Levensloop, een feestelijk evenement voor mensen die tegen kanker vochten of vechten, geeft er de brui aan. De kosten stegen, terwijl het aantal deelnemers en vrijwilligers terugliep.

Wouter Adriaensen

Levensloop werd in 2016 voor het eerst in Turnhout georganiseerd om fondsen te werven voor de strijd tegen kanker. De belangrijkste activiteit was een estafette voor teams die zich laten sponsoren om 24 uur lang te lopen. Zaterdagavond 25 juni vond in het Stadspark nog Levensloop Unplugged plaats, met een frietje, een drankje, livemuziek en een tombola. Een van de aanwezigen ging naar huis met een splinternieuwe fiets. Maar er was ook slecht nieuws.

Corona en knaldrang

“Corona had een grote impact op zowel onze eigen organisatie als op de leveranciers, deelnemers, teams en vechters”, klinkt het bij de organisatie. “De knaldrang blijkt geen fabeltje: vele activiteiten, evenementen en vakanties worden ingehaald en dat heeft een enorme impact. Onze kosten zijn meer dan verdubbeld, terwijl we minder deelnemers en vrijwilligers hadden. Daarom hebben we de enorm moeilijke beslissing genomen om de handdoek volledig in de ring te gooien. Wanneer de kosten hoger liggen dan de opbrengsten is het niet verantwoord om door te gaan.”

Het aangekondigde 24u-evenement in oktober wordt afgelast. In december 2022 wordt er een punt gezet achter Levensloop Turnhout. “We willen iedereen heel erg bedanken voor de steun en het enthousiasme van de afgelopen jaren en hopen jullie weer te zien op een van de Levenslopen in de omliggende gemeenten en steden.” (woad)

www.levensloop.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio