©  BELGA

Dronken bestuurders rammen paaltjes, Velo-station en geparkeerde auto’s

Antwerpen -

Bij twee ongevallen donderdagnacht op Het Eilandje en in Deurne zijn wat paaltjes, een Velo-station en twee geparkeerde auto’s beschadigd geraakt. De beide bestuurders legden een positieve ademtest af.

Het eerste ongeval gebeurde in de Mexicostraat op Het Eilandje. De bestuurder van een auto miste daar zijn bocht, ramde twee paaltjes langs het Zaha Hadidplein en kwam tot stilstand tegen het Velo-station aan het Havenhuis. “De wagen werd tot schroot herleid”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De bestuurder (22) en zijn passagier (23) waren als bij wonder slechts lichtgewond. De bestuurder legde een positieve ademtest af.” Omdat er ook sterke aanwijzingen waren dat de man te snel gereden had, werd zijn rijbewijs meteen ingetrokken. Het Velo-station was niet langer bruikbaar door de grote schade.

Ook op de Borsbeeksesteenweg in Deurne legde een bestuurder (28) een positieve ademtest af na een ongeval. “Hij was ingereden op twee geparkeerde wagens”, aldus Migom. De auto van de aanrijder en de twee geparkeerde auto’s moesten getakeld worden. De bestuurder raakte niet gewond en vertrok te voet naar huis.

Beide brokkenpiloten zullen later verhoord worden. (sare)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio