Directeur Ivo Gielis voor het vernieuwde schoolgebouw. Maar het GTI heeft alweer bouwplannen. 

Directeur Ivo Gielis voor het vernieuwde schoolgebouw. Maar het GTI heeft alweer bouwplannen. © Joris Herregods

Technische school breidt uit: werkplaats automechanica verlaat Leopoldstraat

Duffel -

Op de eerste dag van schoolvakantie kondigt de gemeente Duffel de uitbreiding van het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) aan. De werkzaamheden beginnen ten vroegste eind 2023.

Chris Van Rompaey

“In bouwblok A slopen we de sportzaal met annexen om plaats te maken voor een nieuwbouwvolume met volgende functies: werkplaats automechanica (deze verhuist dus van de Leopoldstraat naar de Rooienberg), een leraarskamer en vijf klaslokalen. Door de plaatsing van een lift in dit gebouw wordt ook de rest van het complex integraal toegankelijk gemaakt”, vertelt schepen van Onderwijs Lili Stevens (CD&V).

“De containerklassen verdwijnen en de woning in de Kasteelstraat 43 breken we af. Op deze plaats komt een nieuwbouw met een ruime ondergrondse fietsenstalling voor driehonderd fietsen (huidige capaciteit 167), een sportlokaal en fitnessruimte met bijbehorende kleedruimtes en sanitair,en twee leslokalen. De huidige fietsenstalling vervangen we door een nieuwbouw met daarin een polyvalente refter en een praktijklokaal.”

Eind 2023

“Elk van de drie nieuwbouwvolumes voldoen aan de eisen voor een BEN-gebouw. Met uitzondering van de werkplaats automechanica, waarvan de verwarming via de bestaande gasketel wordt opgewekt, gaan we alle nieuwe gebouwen verwarmen met grondwarmte, zodat er geen bijkomend gasverbruik is”, zegt schepen van Patrimonium Jos Hellemans (CD&V).

De gemeente raamt de totale kostprijs van dit project op 7 miljoen euro. De subsidie van de Vlaamse overheid komt wellicht op 2,85 miljoen euro. Voor de realisatie van blok A dient de gemeente nog een bijkomende subsidieaanvraag in. De start van het project is op dit moment moeilijk in te schatten, maar situeert zich ergens eind 2023 of begin 2024.

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris herregods

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio