© Guy Delforge

Domein d’Ursel klaar voor STROOM

Hingene -

In het kasteeldomein d’Ursel in Hingene wordt alles in gereedheid gebracht voor de drie concerten in het kader van STROOM, een onderdeel van het Festival van Vlaanderen.

vandaag om 14 u is er het concert Vivaldi en de Vier Elementen, maar er zijn nog tickets voor de concerten van vanavond en morgenvroeg. Vandaag om 18u kun je nog naar Beethoven met Bubbels, morgen zaterdag 2 juli om 8 u is er Ontwaken met Beethoven. Telkens wordt de Pastorale van Beethoven uitgevoerd. “Geen mooiere ode aan die natuur en het landleven dan zijn prachtige Zesde symfonie, beter bekend onder haar bijnaam Pastorale”, zeggen de organisatoren. “Voor Beethoven ging de symfonie vooral over de gevoelens die de natuur bij hem losmaakte. Toch zit het werk vol prachtige natuurschilderingen. Zeven solisten brengen de kabbelende beekjes, de nachtegaal, de koekoek en de kwartel, de volkse dansen van de boeren en de razende storm tot leven in de prachtige en kleurrijke pocket size bewerking van de Engelsman William Watts.”


 

 © Guy Delforge

De uitvoerders zijn solisten van Brussels Philharmonic: Justine Rigutto (viool), Mireille Kovac (viool), Hélène Koerver (altviool), Olfje van der Klein (altviool), Elke Wynants (cello), Luzia Vieira (contrabas) en Sarah Miller (fluit). De presentatie is in handen van Ella Michiels. gdb

www.festivalstroom.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio