Muziek troep bij verjaardag 775 jaar Putte. 

Muziek troep bij verjaardag 775 jaar Putte. © koen fasseur

Feestmuziek op Douaneplein voor 775 jaar grensdorp Putte

Kapellen, Stabroek -

Dit weekend wordt het 775 jarig bestaan van grensdorp Putte feestelijk gevierd. Centrum van de festiviteiten is het Douaneplein pal op de grens Nederland-België.

Het feest begint zaterdag 2 juli met een brunch op het plein waar vooraf voor ingeschreven moest worden. Op het plein is zaterdagmiddag ook een uitgebreid kinderprogramma met kinderdisco en diverse spelletjes.

Kapellen, Stabroek en Woensdrecht hebben best veel muziek en muzikanten in huis en dat is tijdens deze verjaardagsactiviteiten ook te merken. Er zijn heel wat optredens van fanfares en zangers en zangeressen met Putse roots.

In het voorjaar werd ook een verjaardagsvlag voorgesteld.

In het voorjaar werd ook een verjaardagsvlag voorgesteld.© koen fasseur

Heg Groot Puts Orkest is wel het muzikale hoogtepunt. Het 100-koppige orkest bestaat uit leden van de muziekverenigingen uit de drie dorpen, aangevuld met een muzikale prestatie van de kinderen uit basisschool Op Dreef. Het orkest begint om 14u en concerteert tot 16u. Zaterdagavond is er op het plein een dj-event met onder meer Croes control, Joshua en Kristof Carpentier.

Zondagmiddag staat het plein wederom bol van de muziek met optredens van onder meer Come Back. Ron van Hoof, Lissa Lewis Remco Hertogs, Jody Pijper en het blazersensemble van fanfare de Volharding uit Putte. Fancy Roeken van het feestcomité 775 jaar Putte laat alvast weten dat er nog meer op komst is dit jaar. Er komen nog diverse lezingen en op het einde van het jaar een grote kerstmarkt. (evdw)

Vastgoed

Jobs in de regio