©  BELGA

Gynaecoloog ontkent niet dat hij eigen sperma gebruikte voor kunstmatige inseminaties: “Ik heb gewoon mensen geholpen”

“Ik heb geen misdrijf begaan. Ik heb gewoon mensen geholpen.” Dat verklaart de West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) vrijdag aan Het Laatste Nieuws, daags na de opmerkelijke reportage in TerZake, waaruit moet blijken dat hij in de jaren 1980 zijn eigen sperma zou gebruikt hebben bij kunstmatige inseminaties in het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout.

joroBron: HLN

In de uitzending van donderdagavond wenste de arts niet te reageren op de aantijgingen maar HLN klopte aan bij de woning van de man en kon hem toch een korte reactie ontlokken. Geert V. laat in het midden of de feiten kloppen. “Ik beken of ontken niet.” Om er vervolgens aan toe te voegen: “Ik heb mensen geholpen en geen misdrijf gepleegd. Ik heb geen moord begaan, hé!”

De arts, die intussen al enkele jaren met pensioen is, wil zich nu juridisch laten adviseren alvorens verdere verklaringen af te leggen.

Na de reportage opende het AZ Delta een meldpunt voor ongeruste ouders en donorkinderen die in de jaren 1980 een vruchtbaarheidsbehandeling lieten doen in het toenmalige Sint-Rembertziekenhuis. Intussen kwamen er al tientallen meldingen binnen.

LEES OOK. Gynaecoloog uit Torhout insemineerde wellicht met eigen sperma

Vastgoed

Jobs in de regio