Bestuur en jeugdconsulenten stellen nieuwe aanwinsten voor.

Bestuur en jeugdconsulenten stellen nieuwe aanwinsten voor.© koen fasseur

Gemeente investeert in 210 fietsstallingen en in e-bakfiets voor jeugddienst

Stabroek -

De poldergemeente investeert in fietsnadars en een e-bakfiets voor de jeugddienst. Bij evenementen zijn de nieuwe nadars goed voor het stallen van 210 fietsen.

Bij lokale evenementen komen veel belangstellenden met de fiets naar het optreden of de show. De vele fietsen dan ordelijk en veilig stallen is niet altijd evident. Daarom kocht Stabroek 30 fietsnadars of mobiele fietsenstallingen.

Schepen Sarah Demartelaere (N-VA): “Uiteraard beschikken we over voldoende gewone nadarafsluitingen en die gaan we ook blijven gebruiken. Maar deze nieuwe fietsnadars hebben het voordeel dat ze minder zwaar zijn en dus gemakkelijker kunnen worden getransporteerd. Elke nadar kan worden gebruikt om maximum zeven fietsen geschrankt te stallen. Bij wijze van testcase kochten we nu dertig stuks en die kunnen 210 fietsen aan.”

De gemeente investeert ook in een e-bakfiets. Jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V) legt uit waarom. “Onze twee jeugdconsulenten Lisa Michiels en Laure Daniëls werken vanuit Hoevenen, maar rijden heel vaak ook naar Stabroek en Putte. Met de bakfiets wordt de jeugddienst meer zichtbaar in het straatbeeld. Ook tijdens de speelpleinwerking wordt de bakfiets gebruikt om bijvoorbeeld materiaal te brengen of te halen. Dankzij deze investering blijft ook de auto die anders wordt gebruikt in de garage staan en dat is aardig meegenomen.” (evdw)

Vastgoed

Jobs in de regio