Wandelroute Mammoet vertrekt aan Volksabdij.

Wandelroute Mammoet vertrekt aan Volksabdij.© evdw

Grenspark Kalmthoutse Heide presenteert nieuwe wandelkaart en nieuwe wandeling

Kalmthout, Ossendrecht -

De 27ste uitgestippelde wandeling in het grensoverschrijdende natuurpark heet Mammoet, is 2,2 km lang en begint aan Natuurpoort De Volksabdij in Ossendrecht.

Wandelpad Mammoet brengt je langs diverse landschappen van het gebied Meiduinen dat wordt beheerd door Natuurmonumenten in Ossendrecht. Je komt voorbij zandvlaktes, vennetjes, bossen en heide en ontdekt het hoogteverschil in de regio waar de geschiedenis van het West-Brabantse landschap letterlijk onder je voeten ligt. Door ontgravingen van de voormalige steenfabriek komen overblijfselen van wel 2 miljoen jaar geleden aan de oppervlakte. De naam “Mammoet’ is dan ook heel representatief. Deze korte wandeling kan je laten aansluiten op wandelroute Kikker (6,3 km), die ook start aan Volksabdij – Abdijbossen begint.

Nieuwe wandelkaart

Voorzitter van het Grenspark Martin Groffen is tevreden met de nieuwe wandelkaart. “Er was een behoefte aan een nieuwe kaart en die ligt er nu. In oudere versies zijn natuurlijk de nieuwste routes nog niet opgenomen. Zowel Mammoet als Mont Noir en Calmeyn zijn nu wel terug te vinden op de nieuwe wandelkaart. Die is trouwens ook in het Engels en digitaal te verkrijgen. Ook de bebording in het terrein werd aangepast”.

De nieuwe kaart vind je terug aan alle toegangspoorten, startpunten en infopunten rondom het Grenspark. De kaart kost 2 euro en is te koop bij onder meer de gastheren of ambassadeurs van het natuurgebied. Dat zijn horecazaken en toeristische centra vlak bij het Grenspark Kalmthoutse Heide. (evdw)

Vastgoed

Jobs in de regio