Elke Ekerenaar ontvangt de zomerkrant in de bus met (bijna) alle evenementen en activiteiten in juli, augustus en september. 

Elke Ekerenaar ontvangt de zomerkrant in de bus met (bijna) alle evenementen en activiteiten in juli, augustus en september. © Marc Wouters

Geen komkommertijd voor cultuur: Drie zomermaanden lang activiteiten voor alle leeftijden

Ekeren -

De evenementen vallen niet stil tijdens de zomermaanden in Ekeren. Een ruime keuze vind je in de brochure ‘Zomer in Ekeren’. Tijdens de maanden juli, augustus en september valt er in het district heel wat te beleven.

De Bierfeesten op zondag  11 september .

De Bierfeesten op zondag 11 september .© Marc Wouters

Wie niet voor een verre reis kiest maar voor een luilekker verblijf in eigen dorp, maakt een prima keuze. Ook hier kunnen bewoners volop genieten van hun vakantie. Er is voor ieder wat wils. Elke Ekerenaar ontvangt de zomerkrant in de bus met alle evenementen en activiteiten in juli, augustus en september. Helaas is de cultuuragenda niet volledig. Zo ontbreekt de Nacht van de Kerken op zaterdag 13 augustus en de Mariaburgse Feesten tijdens het laatste weekend van september.

Cirque@Taque is genieten.

Cirque@Taque is genieten. © Marc Wouters

Blikvanger in juli is ongetwijfeld op zondag 10 juli Vlaanderen Feest met de Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren. In augustus stippen we Muziek in de Wijk aan op 3, 10, 17 en 24 augustus; Cirque@Taque op 13 augustus en Ekeren Zingt op vrijdag 26 augustus. Op zondag 11 september zijn er de Bierfeesten; op zaterdag 17 september de Kasteelfeesten met daags nadien de Highland Games en de Mariaburgse Feesten op 23, 24 en 25 september.

Tijdens de zomermaanden organiseert Bib Driehoek een aantal spetterende en interessante activiteiten voor kinderen en tieners. In bijna ieder wijk is er een speeltuin te vinden. De ene al wat avontuurijker dan de andere. De nieuwste aanwinst is te vinden in het Hof De Bist.

Cois en Leentje werken al jarenlang als vrijwilligers op de meeste Ekerse evenementen.

Cois en Leentje werken al jarenlang als vrijwilligers op de meeste Ekerse evenementen. © rr

De meeste evenementen zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Ekeren zegt ‘Merci’ aan al die vrijwilligers. Cois en Leentje werken al jarenlang als vrijwilligers op de meeste Ekerse evenementen. Ze blijven dat doen zolang hun gezondheid dat toelaat. Er mag natuurlijk altijd volk bijkomen. De groep wordt ouder, dus sterke schouders zijn welkom. Mensen die zich geroepen voelen, kunnen zich vanaf augustus melden bij het CC, Veltwijcklaan 252. Buiten eten en drinken tijdens de uren is het onbezoldigd werk.

(mawo)

www.ekeren.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio