Advocaat over Caroline D. die verdacht wordt van moord in Herselt: “Het gaat niet goed met haar, ze is in shock”

“Het gaat niet goed met haar, ze is in shock”, vertelt meester Omar Souidi over zijn cliënt Caroline D.. De vrouw zit in voorlopige hechtenis nadat ze Robert De Tremerie (64) eerder deze week om nog onduidelijke redenen had neergestoken in zijn stacaravan in Herselt. Ze zou nog niet volledig beseffen wat ze heeft aangericht.

Britt Peeters

“Mijn cliënt had een relatie met het slachtoffer, maar of dat een liefdesrelatie was, moet nog blijken”, zegt Omar Souidi na de zitting in de raadkamer van Turnhout.

Het blijft gissen naar het motief en de omstandigheden van de moord van maandagavond in de Dooiewerf in Herselt. Caroline D. kondigde die avond bij de buurman aan dat ze Robert De Tremerie zou kapotmaken en ze voegde kort daarna de daad bij het woord. De vrouw zou psychische problemen hebben en recent nog zijn gecolloqueerd.

Maandagavond zou ze zwaar onder invloed zijn geweest. “Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zegt Souidi.

Zelf kwam Caroline D. niet naar de raadkamer. “Ze is medisch niet in staat om overgebracht te worden. Dat is ergens ook logisch: ze is in shock. Er zijn zeer ernstige feiten gebeurd, de context zal nog moeten blijken. Of ze de feiten ook beseft? Daar is het nog te vroeg voor. Het gaat echt niet goed met haar.”

Er werd ondertussen ook een psychiater aangesteld. Souidi drong niet aan op de vrijlating.

LEES OOK:

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio